Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lege promulgată: Condamnaţii fugari, obligați să-şi plătească cheltuielile de readucere în ţară

Legea care îi pune pe condamnaţii fugari să-şi plătească toate cheltuielile de readucere în ţară a fost promulgată de Klaus Iohannis. Autoritățile speră, prin această nouă metodă, să-i descurajeze pe viitorii condamnați să se mai sustragă actului de justiție.

Lege promulgată: Condamnaţii fugari, obligați să-şi plătească cheltuielile de readucere în ţară

Alina Gorghiu a salutat, luni, promulgarea de către Iohannis a completărilor la Legea 302/2004, astfel că niciun român nu va mai suporta costurile pentru aducerea în ţară a infractorilor fugari, scrie Agerpres.

„Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea care îi pune pe condamnaţii fugari să-şi plătească toate cheltuielile de readucere în ţară. Indiferent dacă e adus cu maşina, cu avionul, din Australia, din Bulgaria sau din orice alt colţ al lumii. Cei care vor să se sustragă de la executarea pedepsei să se gândească de două ori înainte sau chiar de nouă de acum”, a scris Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Justiției a adăugat că statul român a cheltuit şi 60.000 de lei pentru aducerea unui singur fugar. În 2023, a cheltuit peste 10 milioane de lei cu extrădarea lor.

„În anul 2023, statul român, prin Ministerul Afacerilor Interne, a cheltuit peste 10.000.000 lei. Mulţumesc tuturor colegilor din Ministerul Justiţiei care au lucrat la acest proiect legislativ (...)”, a mai precizat Gorghiu, pe Facebook.

În libertate mai sunt peste 1.500 de persoane care se sustrag executării pedepsei, refugiate în alte țări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE