Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cumpărături pentru masa de Paște. Carnea de miel și verdețurile, la mare căutare în piețe

Tarabele pline cu verdețuri pentru drob și borș de miel sunt cele mai vizitate în această perioadă în piețe. O plasă plină cu de pătrunjel, mărar, ceapă și usturoi poate fi chiar mai scumpă decât un kilogram de carne.

Prețurile, ca anul trecut

O legătură de verdeață costă între 1,50 lei și 3 lei, ceapa și usturoiul verde între 1 leu și 2 lei. Producătorii spun că prețurile sunt la fel ca anul trecut sau poate chiar mai mici. Însă prețurile diferă de la oraș la oraș.

Ion Năchita, producător: "E același preț la ceapă și usturoi. Tot la fel a fost, un leu legătura, mai sus n-a fost. Ridichile tot la fel. Am avut 250 de legături de ceapă și 200 de usturoi."

Verdețurile și legumele au avut mare succes printre cumpărători. Chiar dacă aceștia nu au fost chiar de acord cu comercianții în privința prețurilor.

"La această tarabă (n. red. prețurile) sunt rezonabile. În alte părți sunt mult mai ridicate față de anul trecut, dublate chiar și, din pacate, se simte în cosul zilnic", spune un cumpărător.

Cât costă carnea de miel

Și carnea este la mare căutare în această perioadă. Pe lângă sferturile sau jumătățile de miel, de pildă, ficatul de pui se găsește cu greu. El este folosit la drob de cei care nu mănâncă miel.

Robert Burcea, proprietar măcelărie: "Un produs care s-a vândut cel mai bine a fost ficatul de pui, cu preponderență, si pipotele de pui, pentru că este o mare criză, să spunem, dar noi încă dispunem de cantitate. Întotdeauna apare o criză în ceea ce privește mielul. Pretul este 45 RON kg.

Anul trecut, să spun sincer, am înțeles că a fost undeva la 60 de lei. Să spunem ca tot la fel s-ar putea să ajungă și anul acesta."

Cumpărătorii sunt de părere că prețurile sunt prea ridicate și spun că se simte la buzunar, însă o dată este Paștele pe an. Oamenii preferă să verifice prețurile de la mai multe tarabe înainte de a achiziționa un produs.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE