Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum arată BMW XM, SUV-ul hibrid cu peste 600 de cai putere. Prețul de pornire, de 10 ori mai mare decât pentru o Dacia Duster

BMW a prezentat XM, cel mai nou SUV din gama M. Constructorul german spune că noua mașină de 2,7 tone are un motor V8 care alături de un sistem hibrid dezvoltă 644 de cai putere. Mai mult, bavarezii promit că vor lansa pe piață o versiune cu 738 de cai putere.

Noul BMW XM este prima mașină din gama M pe care este implementat un sistem hibrid de propulsie. Astfel, SUV-ul poate fi condus în modul exclusiv electric, chiar dacă doar pe distanțe scurte, relatează Top Gear.

Cu grila impunătoare specifică mărcii bavareze și un design agresiv, BMW XM cântărește nu mai puțin de 2,710kg. Noul SUV are elemente în comun cu modelul M Hybrid V8 de competiție care va concura la campionatul IMSA Weather Tech în 2023.

Ce motor folosește BMW XM

BMW XM are sub capotă o variantă modernizată a motorului V8 de 4,4 litri. Turbinele au fost montate aproape de colectorul de evacuare și primesc o supapă de evacuare controlată electric. De asemenea, pompele de ulei, rezervoarele și separatoarele au fost îmbunătățite, notează sursa citată.

Motorul V8 al BMW XM dezvoltă între 482 și 644 de cai putere și a fost conceput turații înalte. Constructorul bavarez spune că, în cazul noului SUV, cuplul este disponibil încă de la 1.500 de rotații pe minut și până la 5.400 de rpm. De asemenea, puterea este livrată de un motor electric integrat în cutia automată cu opt trepte și de o baterie de 25.7kWh.

Deși cântărește aproape trei tone, BMW XM accelerează de la până la 100 de kilometri pe oră în 4,3 secunde, iar viteza maximă de 250 de kilometri pe oră este limitată electronic. În schimb, cei care optează pentru pachetul M Driver pot rula 270 de kilometri pe oră.

Cei care își doresc și mai multă putere mai au de așteptat cel puțin până în 2023, când urmează să fie lansat BMW XM LABEL RED, varianta hibridă cu 738 de cai putere și cuplu de 1.000 de nm.

Deocamdată, prețurile pentru SUV-ul BMW XM pornesc în Marea Britanie de la 144.980 de lire sterline, echivalentul a 161.073 de euro - sumă cu care pot fi cumpărate 10 Dacii Duster în varianta de bază.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE