Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cristian Plută, directorul adjunct al ASSMB, rămâne în arest preventiv

Directorul adjunct al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Cristian Plută, rămâne în arest preventiv, după decizia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Cristian Plută contestase măsura, alături de alt inculpat, Silviu Stăncilă, în dosarul "mitei de la ASSMB".

Magistrații care se ocupă de acest dosar consideră că Silviu Stăncilă era persoana cea mai activă și coordona activitățile de corupție de la această instituție.

Directorul adjunct al ASMB rămâne în arest preventiv

DNA ceruse, în cazul altor doi inculpați, care au fost plasați unul în arest la domiciliu, iar altul sub control judiciar, să fie trimiși și ei în arest preventiv, însă judecătorii de la Instanța Supremă au respins contestațiile. Decizia este definitivă.

Pe 19 septembrie, Cristian Plută a fost reținut într-un dosar de mită, în urma cercetărilor DNA. Persoanele în cauză din acest dosar ar fi primită mită în două tranșe, în valoare de zeci de mii de euro.

Directorul adjunct al Administrației Spitalelor ar fi luat mită în două rânduri: mai întâi 20.000 de euro, iar apoi 300.000 de lei. Au fost ridicate probe și înscrisuri de la sediul instituției, de la mai multe firme, dar și de la locuințele celor vizați în dosar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE