Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cristi Chirică, în ciuda celor patru înfrângeri: „Cupa Mondială a fost o experiență frumoasă, nu am plecat cu niciun regret”

Cristi Chirică a declarat, marţi seara, pe Aeroportul „Henri Coandă”, că pentru grupul de jucători din lotul primei reprezentative Cupa Mondială de Rugby 2023 a fost o „experienţă frumoasă” în ciuda celor patru înfrângeri avute la competiţia din Franța.

Cristi Chirică: „Băieții au dat totul pe teren”

Cristi Chirică: „Cupa Mondială a fost o experienţă frumoasă pentru grupul de la naţională, chiar dacă scorurile nu au fost cele pe care ni le-am dorit. Însă experienţa trăită de jucători şi nivelul la care am jucat contează mult pentru următorii patru ani. Numai lucruri bune putem extrage din această experienţă, nu am plecat cu niciun regret de la Cupa Mondială, doar cu amintiri frumoase”.

„Contează foarte mult pentru noi ce am văzut acolo pentru următorii patru ani. Şi România cu siguranţă va ajunge acolo unde îşi propune. A contat foarte mult pentru noi că la ultimul meci, cel cu Tonga, suporterii naţionalei au strigat şi ne-au susţinut”, a declarat căpitanul României la Cupa Mondială.

„Băieţii au dat totul pe teren în fiecare meci. Au fost motivaţi, dar nivelul la care s-a jucat a fost unul de Turneul celor Şase Naţiuni, aşa că noi trebuie să ne ridicăm standardele. La antrenamente fiecare trebuie să lucreze mai mult individual ca să ajungă la un nivel cât mai mare, deoarece pentru orice sportiv Cupa Mondială este maximum unde poate ajunge în rugby. Cu siguranţă România are viitor în rugby pentru că sunt copii care vin din spate, însă trebuie motivaţi să continue”, a adăgat acesta, potrivit Agerpres.

Echipa naţională de rugby a României a încheiat cu înfrângeri pe linie participarea la Cupa Mondială din Franţa. Prima reprezentativă a pierdut cu scorul de 8-82 cu Irlanda, liderul la zi din ierarhia mondială, 0-76 cu Africa de Sud, campioana mondială en titre, 0-84 cu Scoţia şi 24-45 cu Tonga în Grupa B a CM 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE