Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Crimă transmisă live pe Instagram, în Bosnia. Un instructor de fitness a ucis trei persoane, printre care și fosta soție

Este doliu național în Bosnia, după ce un instructor de fitness a ucis trei persoane, printre care și fosta soție, apoi și-a luat propria viață. Faptele au avut loc în Sarajevo, iar momentul crimei a fost vizionat de 12.000 de oameni, live, pe Instagram, unii dintre ei susținându-l pe agresor.

Mii de oameni au participat la înmormântarea femeii ucise și au protestat față de pedepsele din Bosnia, prea ușoare pentru astfel de fapte.

Vineri, Nermin Sulejmanovic, în vârstă de 35 de ani, culturist profesionist şi instructor de fitness, şi-a ucis cu o armă soţia, în vârstă de 37 de ani, după ce a bătut-o, postând totul pe Instagram. Cu puţin timp înainte, bărbatul o răpise, împreună cu copilul lor în vârstă de nouă luni, de la nişte veri, unde aceasta se refugiase cu câteva zile mai înainte, după ce fusese, de asemenea, agresată.

După ce şi-a ucis partenera, Sulejmanovic a ucis alte două persoane, un bărbat şi pe fiul acestuia, pe care îi cunoştea, şi a rănit o femeie şi doi bărbaţi, dintre care un poliţist.

Zi de doliu național în Bosnia, după ce instructorul de fitness a ucis trei persoane, printre care și fosta soție

Autoritățile au decretat zi de doliu național și au atras atenția asupra fenomenului de violență împotriva femeilor.

„Solicităm ca feminicidul să fie calificat drept faptă penală specială şi să fie tratat ca o formă specială de crimă”, a declarat în faţa manifestanţilor Benjamina Karic, primarul oraşului Sarajevo, care a încurajat victimele să îşi denunţe atacatorii.

„Este ultimul ceas pentru a adopta măsuri adecvate. Toţi cei care ocupă funcţii de responsabilitate şi care tolerează această situaţie devin complici la practicarea violenţei”, a mai afirmat Karic, potrivit Agerpres.

În semn de solidaritate, Festivalul de Film de la Sarajevo a închis toate proiecțiile, cu promisiunea că programul va fi reluat în următoarele zile. Mai mult decât atât, organizatorii au pregătit un dialog public despre femeile ucise și au invitat la dezbatere cineaști care au abordat fenomenul în propriile filme.

Potrivit ONG-urilor din Bosnia și Herțegovina, 19 femei au fost omorâte în această țară, în ultimii doi ani, de către soţii lor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE