Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Coreea de Sud introduce restricții, pentru a limita răspândirea COVID-19

Numărul statelor care restricționează intrarea călătorilor din China crește. Coreea  de Sud a anunțat că introduce obligativitatea prezentării testului negativ pentru călătorii din China, țară puternic afectată de explozia cazurilor de COVID. Decizii similare au fost luate de SUA, Japonia, India și Italia

Restricțiile ar putea fi prelungite

Autoritățile de la Seul au spus că vor restricționa eliberarea vizelor pe termen scurt pentru cetățenii chinezi, cu excepția celor care trebuie să vină din motive diplomatice sau din motive importante de afaceri și umanitare. O altă măsură presupune restricții în ceea ce privește creșterea numărului de curse aeriene din China. Într-o primă etapă, restricțiile vor fi aplicate până la sfârșitul lunii februarie, dar ar putea fi prelungite.

„Pe fondul incertitudinilor din ce în ce mai mari cauzate de înrăutățirea situației COVID-19 în China și a suspendării raportării cazurilor de COVID-19, de relaxare de către guvernul chinez a măsurilor de carantină la intrarea în țară, a crescut riscul de pătrundere a virusului în Coreea de Sud,” a explicat Jee Youngmee, reprezentant al Agenției coreene pentru controlul și prevenirea bolilor.

Și Uniunea Europeană ar putea aplica măsuri obligatorii de protecție după creșterea record a îmbolnăvirilor de Covid în China. Comisia Europeană își dorește o „abordare coordonată” în acest caz. Între timp, autoritățile medicale de la Beijing au lansat un avertisment privind răspândirea masivă a cazurilor de COVID-19 în timpul vacanței de Anul Nou. Numărul îmbolnăvirilor în marile orașe a depășit valorile record de până acum.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE