Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Coreea de Sud îl avertizează pe Kim Jong-un. Tensiunile au pornit de la arsenalul nuclear al Phenianului

Coreea de Sud i-a transmis un avertisment dur liderului nord-coreean Kim Jong-un, din cauza deciziei acestuia privind utilizarea arsenalului nuclear.

Coreea de Nord se va îndrepta către autodistrugere în cazul în care va recurge la arme nucleare, a avertizat ministerul apărării de la Seul. Purtătorul de cuvânt al ministerului a mai transmis că Phenianul va avea parte de o reacție extrem de puternică din partea alianței dintre armata Coreei de Sud și cea americană.

Avertismentul vine în contextul în care, săptămâna trecută, dictatorul Kim Jong Un a dispus modificarea legislației, în așa fel încât să poată recurge la utilizarea armelor nucleare în cazul unui ”atac iminent” sau pentru a preveni o așa-zisă catastrofă. Mesajul l-ar putea înfuria pe Kim Jong-un și ar putea determina sporirea tensiunilor dintre cele două state.

„Avertizăm guvernul Coreei de Nord că se va confrunta cu o reacție extrem de puternică din partea alianței dintre Coreea de Sud și armata SUA și se va îndrepta către autodistrugere, în cazul în care va încerca să folosească arme nucleare”, a transmis Moon Hong-sik, reprezentantul Ministerului Sud-coreean al Apărării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE