Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Copii instituționalizați bătuți și înjurați de un polițist din Giurgiu: ”Dacă-ți mai aud gura, te omor!”

Mai mulți copii de la un centru de tip familial din Giurgiu au fost loviți, amenințați și înjurați de un polițist. Imaginile șocante au fost postate pe Facebook de fostul vicepreședinte al Autorității pentru Protecția Drepturilor Copilului.

06/10/2023 , 17:12

Președintele CJ Giurgiu: A fost o campanie de presă plătită.

”Dacă m-ar fi chemat doamna ministru, aș fi venit să discutăm problema asistenței sociale care este deficitară peste tot în țară, dar nu în modul în care este la Giurgiu. Legat de întrebare, nu există nicio acuzație la adresa mea, doar o campanie de presă plătită, nu există niciun dosar în care să fie numele meu, iar tatăl copilului de care spuneți este prietenul domnișoarei, care într-adevăr este în sistem instituțional în județul Giurgiu și din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare.

De ani de zile nu am fost citat nici măcar ca martor să dau vreo declarație. Repet, numele meu nu apare în niciun dosar. Nu am fost audiat niciodată și nu sunt vinovat, repet. A fost o campanie de presă plătită. Din păcate, această campanie bine regizată influențează mulți oameni de bine și cred că doamna ministru intră în această categorie. N-am ce face decât să-i dau în judecată pe cei care îmi aduc astfel de acuzații”, a declarat Dumitru Beianu, președintele Consiliului Județean Giurgiu, pentru Euronews România.

06/10/2023 , 15:36

Ministrul Familiei a cerut premierului să trimită Corpul de Control la Giurgiu

Natalia Intotero, ministrul Familiei și Tineretului, i-a cerut premierului Marcel Ciolacu să trimită Corpul de Control la Giurgiu, pentru a verifica situaţia de la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), după ce a primit mai multe sesizări în legătură cu nereguli la centre pentru copii şi case familiale din judeţ.

Natalia Intotero a precizat că în urmă cu două zile a primit filmuleţe, din partea unor beneficiari, privind Casa familială "Dunărea" din judeţul Giurgiu" şi a decis să se deplaseze, joi seară, într-o vizită neanunţată, pentru a discuta cu beneficiarii şi cu angajaţii.

”Am constatat că acolo există o situaţie conflictuală, între beneficiari şi cei care muncesc. Am solicitat să fie prezentă la faţa locului, după ce am ajuns, şefa centrului. S-a deplasat. Am staţionat la casa respectivă de la ora 21,25 până în jurul orei 23,00. Am purtat discuţii cu aceştia", a precizat Intotero, într-o declaraţie făcută presei, potrivit Agerpres.


În imagini se vede cum polițistul trântește o fată pe jos, apoi o lovește cu piciorul, sub privirile îngrozite ale celorlalți copii. Apoi agentul se duce la un băiat pe care în jignește și îl amenință cu moartea, desi tânărul îi vorbește frumos.

Fostul vicepreședinte al Autorității pentru Protecția Copilului susține că imaginile le-a primit de la unul dintre copiii agresați și o roagă pe ministra Familiei, Natalia Intotero, să schimbe din funcție conducerea Autorității naționale pentru Protecția Copilului, dar și pe șefii DGASPC Giurgiu. Incidentul a avut loc pe 14 aprilie.

Polițitul, cercetat disciplinar

Inspectoratul Județean de Poliție a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, privind săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă și a dispus cercetarea disciplinară a polițistului.

”Având în vedere imaginile apărute în spațiul public, cu privire la faptul că, un polițist agresează fizic o tânără din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu și adresează injurii și expresii jignitoare, Compartimentul Presă și Relații Publice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, este abilitat să comunice următoarele:

Astăzi, 6 octombrie a.c., la ora 07.00, conducerea inspectoratului a luat la cunoștință cu privire la apariția în spațiul public a unei filmări în care un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu agresează o persoană.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că evenimentul s-a produs la data de 14 aprilie a.c., cu ocazia unei intervenții intr-un centru de tip familial aparținând D.G.A.S.P.C, ocazie cu care au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.61/1991(tulburarea ordinii și liniștii publice prin producerea de zgomote).

În continuare, conducerea inspectoratului a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, privind săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă și a dispus cercetarea disciplinară a polițistului”, potrivit unui comunicat al IPJ Giurgiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE