Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Consumul de droguri, prevenit de autorități cu ajutorul unei aplicații. Natalia Intotero: Va conține mărturii de la tinerii care au primit ajutor

După ședința CSAT dedicată luptei cu drogurile, Guvernul urmează să modifice legile care au legătură cu traficul, consumul și prevenția. Invitată la Euronews România, ministrul Natalia Intotero a vorbit despre metodele prin care Ministerul Familiei informează sau ajută tinerii în problema consumului de droguri. Una dintre ele este o aplicație pe smartphone.

Ministrul consideră că statul român, prin campanii de informare și prevenție, va reuși să combată pericolul drogurilor.

”Suntem aproape de partea de finalizare (a aplicației, n.red). A trebuit să facem câteva acorduri de colaborare cu ANA. Am elaborat un acord de colaborare cu Directoratul de Securitate Cibernetică, având în vedere că foarte mulți tineri vin racolați de pe rețelele de socializare și este foarte important să cunoască anumite aspecte; de la sursă de la cei care se ocupă de acest domeniu și să nu cadă pradă unor capcane”, a afirmat ministrul Familiei, Natalia Intotero, la Euronews România.

Ce informații va conține aplicația de prevenire a consumului de droguri

”Această aplicație va conține informații în timp real, informații puse la dispoziția elevilor, studenților, într-un mod atractiv pentru ei. Avem o colaborare și cu asociațiile studențești în acest sens.

Informațiile vin de la Ministerul de Interne, respectiv ANA - Agenția Națională Antidrog. Partea de diseminare a acestei aplicații va fi prin intermediul Ministerului Educației, inspectorate școlare, instituții de învățământ preuniversitar, universitar, Consiliul național al rectorilor.

Să își dorească cât mai mulți tineri să aibă această aplicație și de ce nu, părinții acestora.

În această aplicație încercăm să punem și anumite mărturii de la tineri care au beneficiat de ajutor, au reușit să treacă peste această încercare a vieții și încearcă prin exemplul propriu să spună altor tineri cum să nu facă.

Poate fi realizată într-o lună, două maximum. Pe lângă această aplicație, este foarte importantă continuarea prevenției”, a mai spus Natalia Intotero.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE