Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Unui bătrân i s-a făcut rău în mare, din cauza căldurii. Specialiștii atrag atenția asupra pericolelor din zilele toride

Turiștii aflați acum în vacanță pe litoral au parte de caniculă. Cu multă apă și băuturi răcoritoare, dar și cu băi dese în mare, oamenii au profitat de zilele frumoase rămase până la sfârșitul sezonului estival. Steagul roșu nu a mai fost arborat, însă un turist a fost la un pas de înec. Salvamarii l-au scos la limită din mare, în stațiunea Mamaia.

Alarma s-a dat în jurul orei 10 când salvamarii și medicii SMURD au fot anunțați că unui bărbat i s-a făcut rău în apă. Imediat, echipele de intervenție i-au acordat primul ajutor.

Personal prim ajutor plajă: „Am fost solicitați în vederea scoaterii unei persoane din apă, în jur de 70 de ani. S-a recurs la primul ajutor acordat de salvamari și prim ajutor, apoi a fost preluat de SMURD. Domnul a plecat de aici cu puls, în stare bună, la spital o să vadă mai multe investigații”.

Este posibil ca omului să i se fi făcut rău din cauza căldurii așa că specialiștii atrag atenția asupra pericolelor din zilele cu temperaturi ridicate.

Dr. Claudia Tatarici, Serviciul de Ambulanță Județean Constanța: „În aceste zile cu temperaturi ridicate, recomandăm evitarea expunerii la soare între orele 10 - 18, hidratare corectă, doi litri de apă, suc natural, consumarea de fructe și legume proaspete”.

La orele prânzului, pe plajă, aerul era aproape irespirabil.

Experiment Euronews: Câte grade se înregistrează la nivelul nisipului

Corespondentul Euronews România de la Constanța a făcut un experiment, ca să aflăm câte grade se înregistrează la nivelul nisipului. Este ora amiezii, în aer sunt 36 de grade Celsius, aproape instantaneu temperatura a urcat la 40 de grade Celsius, la nivelul nisipului însă acesta este nivelul maxim pe care îl poate atinge acest termometru. 

Apa mării, care a avut astăzi 25 de grade, a devenit rapid remediul perfect anticaniculă pentru turiștii care au rămas totuși pe plajă și în mijlocul zilei, în ciuda avertismentelor.

Un turist: „E foarte bună, pe căldura de afară e numai bine. Aș sta numai în apă”.

În timp ce unii au consumat foarte multe lichide, în special apă, alți turiști s-au ascuns de soare sub umbrele.

Turistă: „E cald, dar cu un pic de atenție se poate, cu apă, stat sub umbrelă, protecție solară, e bine, profităm. În apă am intrat o dată și bine, 30-40 de minute”.

Meteorologii anunță temperaturi ridicate și în zilele următoare în stațiunile de pe litoral, cu maxime de 32 de grade Celsius.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE