Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Constanța: Coadă pentru banii din găzduirea refugiaților. Sumele pentru decembrie și ianuarie încă nu au ajuns la proprietarii de apartamente

Sute de constănțeni au stat la coadă pentru a depune documentele necesare primirii banilor pentru găzduirea refugiaților ucraineni. Este nevoie de o declarație semnată pe proprie răspundere, astfel că documentele nu pot fi depuse online.

Actele care demonstrează că proprietarii de apartamente țin în chirie cetățeni ucraineni se depun în prima zi lucrătoare din lună. De aceea, peste 100 de persoane au stat la coada încă de dimineață la centrul din cadrul primăriei, pentru a depune actele.

Situația e supărătoare, pentru că proprietarii nu au primit banii pentru lunile decembrie și ianuarie.

În tot acest timp, ei i-au găzduit din bani proprii, au plătit utilitățile și cheltuielile aferente întreținerii locuințelor.

Pentru moment, nu este cunoscută data la care vor fi virați banii în conturi.

Pentru fiecare cetățean ucrainean proprietarii de apartamente primesc 50 lei pe zi pentru chirie și utilități și alți 20 lei pentru mâncare, bani oferiți fiecărui refugiat.

La nivelul județului Constanța sunt aproximativ 10 mii de refugiați ucraineni, conform cifrelor oficiale. Cei mai mulți sunt în Constanța, în stațiunea Mamaia și în Năvodari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE