Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Consolele și jocurile video, exponate de muzeu. Istoria dezvoltării jocurilor video este prezentată de Muzeul de Științe din Londra

O expoziție permanentă a jocurilor video a fost inaugurată la Muzeul de Știință din Londra. Este o adevărată călătorie în timp, fiind prezentate etapele de dezvoltare a industriei în ultimii 50 de ani. Vizitatorii au ocazia nu doar să vadă console de acum câteva decenii, dar și să le testeze, să joace.

Organizatorii spun că expoziția este mai mult decât o sală de jocuri, oamenii vin aici și află istoria jocurilor video. Ei au ocazia să revadă și să testeze jocuri care au devenit deja clasice, cum ar fi, de exemplu, “Pong” sau ”Manic Miner”, lansate încă în anul 1983.  

Mark Cutmore, reprezentantul Muzeul de Știință: ”Este o galerie permanentă în cadrul Muzeului de Știință, o adevărată celebrare a istoriei jocurilor video. În acest spațiu avem peste 160 de console ce acoperă cinci decenii de jocuri video și toate pot fi jucate. Oamenii pot veni să vadă aici cum au evoluat jocurile de-a lungul timpului.”

Jocurile video nu mai sunt demult doar un mod de a ne petrece timpul liber, au devenit  o parte a culturii societății, spun reprezentanții muzeului din Londra. 

Mark Cutmore, reprezentantul Muzeul de Știință: ”Jocurile video sunt foarte importante în zilele noastre. Este o industrie enormă care a depășit filmul și muzica.”

Și criticii de artă sunt de acord că amprenta lăsată de jocurile video asupra dezvoltării societății nu mai poate fi negată. 

Tabish Khan, critic de artă: ”Jocurile video sunt o parte importantă a culturii contemporane, fiind îmbrățișate de milioane de oameni. Și aici este o șansă de a vedea evoluția jocurilor video de-a lungul deceniilor.”

Pe lângă incursiunea în istoria jocurilor video, expoziția le oferă vizitatorilor și posibilitatea de a interacționa, de a-și exprima emoțiile, în condițiile în care, în prezent, majoritatea jocurilor video sunt online, iar participanții sunt la distanță.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE