Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Congresul PES de la Roma. Pedro Sanchez: „Vom continua să construim o Europă a democrației, a libertății și a demnității umane”

Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) are loc astăzi la Roma. Liderii social democrați își lansează candidatul, în persoana lui Nicolas Schmit, la șefia Comisiei Europene. La eveniment participă și premierul României, Marcel Ciolacu.

În debutul Congresului, premierul spaniol Pedro Sánchez, a vorbit despre importanța social democrației pentru viitorul Europei. Acesta a subliniat meritele social democraților europeni în perioada pandemiei și a promis că aceștia vor continua să se implice în construirea unei Europe sustenabile, unde locurile de muncă nu sunt doar sigure ci și bine plătite și unde bărbații și femeile sunt egali.

„Dragi colegi, vă mulțumesc pentru ospitalitatea dumneavostră! Acum multă vreme cineva spunea că social democrația nu are nici un viitor, că ambițiile noastre nu mai sunt servite de cetățeni. Apoi, pandemia COVID a venit, războiul din Ucraina a început, apoi a început criza economică și încă o dată au fost ideile social democrației cele care ne-au salvat.

Ajutorul guvernelor și solidaritatea oamenilor ne-au ajutat să depășim acele provocări și să progresăm. Acum, aceeași oameni care au spus că nu avem niciun viitor, încearcă să se recupereze dintr-un trecut care nu a existat niciodată. Partide de extremă dreapta există peste tot în Europa, iar în multe locuri sunt sprijinite de dreapta convențională. În acest moment viitorul Europei este în pericol. Este șansa noastră, a social democraților, să ne asigurăm că istoria Europei continuă să avanseze în direcția bună.

Suntem partidul europenilor despre care cred că împreună suntem mai puternici decât separați, că ajutorul de stat reprezintă cea mai bună unealtă pentru a oferi o viața mai bună pentru toată lumea, că drepturile sociale, locurile de muncă decente, reprezintă fundația pentru competitivitatea economică, că putem face o tranziție verde fără a lăsa pe nimeni în urmă. Noi suntem partidul acelora care încă mai cred că politicile bune pot face o diferență și noi credem acest lucru pentru că am făcut acest lucru pentru noi deja.

Noi am salvat milioane de locuri de muncă cu ajutorul mecanismelor, cu ajutorul contribuțiilor pe care le-am primit din partea unora precum cancelarul Olaf Scholz. Am promovat ideile socialiste cu ajutorul unor oameni precum premierul Portugaliei, António Costa și a liderului nostru, Nicolas Schmit.

Dragă Nicolas Schmit, sunteți mai mult decât candidatul Partidului Socialist, sunteți candidatul acelor europeni care și-au păstrat locurile de muncă în timpul pandemiei COVID, al acelor oameni care au beneficiat de salariul minim pe economie, de acele directive și inițiative care au ajutat. Pentru noi, este un privilegiu enorm să fim alături de dumneavoastră în această bătălie.

Dragi colegi, social democrația nu reprezintă doar o ideologie, social democrația este despre credința în mișcare, despre credința că în pofida tuturor dificultăților, societățile se pot dezvolta. Vom continua să construim o Europă sustenabilă, o Europă unde locurile de muncă nu sunt doar sigure și bine plătite, dar ne ajută să avem un nivel bun de viață, o Europă unde bărbații și femeile sunt egali, o Europă a democrației, a libertății și a demnității umane. Timpul ne va demonstra că am avut dreptate”, a spus Sanchez.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE