Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Conferință trilaterală la Kiev. Președintele Poloniei spune că ar putea întări securitatea la granița cu Belarus

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, președintele Poloniei, Andrzej Duda, și președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, susțin o conferință de presă la Kiev.

28/06/2023 , 18:01

Zelenski dorește să primească un semnal că țara sa ar putea adera la NATO după ce se va încheia războiul

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri că dorește să primească un semnal că țara sa ar putea adera la NATO după ce se va încheia războiul cu Rusia.

"Înțelegem că nu putem fi membru al NATO în timpul războiului, dar trebuie să fim siguri că după război vom fi", a declarat Zelenski.

"Acesta este semnalul pe care dorim să îl primim - că după război Ucraina va fi membră a NATO".

Potrivit președintelui polonez, Andrzej Duda, Varșovia își va întări securitatea la granița cu Belarus dacă va fi nevoie, pe fondul relocării mercenarilor Wagner în acest stat.

"Dacă va fi necesar, pregătirea sa va fi întărită", a declarat Duda în cadrul conferinței de presă. "Este la un nivel ridicat acum și este foarte profesionist", a mai spus acesta, potrivit The Guardian.

Duda a adăugat că Polonia și Lituania vor face tot ce le stă în putință pentru ca Ucraina să devină membră a NATO cât mai curând posibil.

"Vom face totul pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil", a declarat Duda. "Încercăm să ne asigurăm că deciziile luate la summitul NATO de la Vilnius indică în mod clar perspectiva aderării, purtăm discuții pe această temă cu aliații noștri".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE