Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lukașenko confirmă că Prigojin a ajuns în Belarus. Serviciile de securitate ale Rusiei au renunțat la orice investigație privind revolta armată

Aleksandr Lukașenko a confirmat faptul că fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin, a aterizat în Belarus.

”Garanțiile de securitate, așa cum a promis ieri, au fost oferite. Văd că Prigozhin zbura deja cu acest avion. Da, într-adevăr, el se află astăzi în Belarus.”, a declarat Aleksandr Lukașenko, potrivit Reuters.

Anterior au existat informații potrivit cărora un avion al liderului Wagner ar fi aterizat în apropiere de Minsk.

Kremlinul a declarat anterior că nu știe unde se află Prigojin. Serviciile de securitate ale Rusiei au renunțat la orice investigație privind revolta armată din weekend.

Când a fost văzut ultima dată Prigojin

Prigojin a fost văzut ultima dată în public când sâmbătă, atunci când a părăsit orașul Rostov din sudul Rusiei, dând mâna și spunând că a "înveselit" oamenii.

Flightradar24 a arătat că un avion de afaceri Embraer Legacy 600 a apărut în regiunea Rostov la ora 02:32 GMT și a început să coboare la 04:20 GMT în apropiere de Minsk.

Codurile de identificare ale aeronavei corespundeau cu cele ale unui avion legat de Autolex Transport, care e în strânsă legătură cu Prigojin.

Conform unui acord mediat de Lukașenko sâmbătă pentru a opri o revoltă a luptătorilor mercenari WAgner, Prigojin ar fi trebuit să se mute în Belarus.

Într-un discurs adresat națiunii, Putin a declarat că liderii a ceea ce el a numit "revoltă armată" au trădat Rusia și poporul rus, dar a mulțumit armatei, forțelor de ordine și serviciilor speciale pentru că au rezistat răzvrătiților.

Șeful Kremlinului, în vârstă de 70 de ani, a adus un omagiu piloților uciși în timpul revoltei și a declarat că a ordonat forțelor rusești să evite noi vărsări de sânge, mulțumind acelor mercenari Wagner care s-au retras sâmbătă din pragul "rebeliunii armate" și al vărsării de sânge.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE