Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Condițiile în care șoferii pot aplica legal folii pe geamurile mașinii

Publicat de: Euronews

Șoferii pot monta folii de protecție auto pe geamurile autoturismelor în anumite condiții. Ministerul Afacerilor Interne a publicat pe contul de Facebook un videoclip în care explică cum poți să faci acest lucru în așa fel încât să fie legal.

Folie solara, antiefractie sau cu blocare a razelor UV, foliile auto sunt de mai multe tipuri si cu mai multe grade de blocare a luminii.

Ce sfaturi dau polițiștii

”Pe geamurile laterale din față, după aplicarea foliilor, transparența acestora trebuie să fie de cel puțin 70%.

Poți folosi o folie mai închisă la culoare pe geamurile laterale din spate și pe lunetă cu condiția să fie omologată și aplicată într-un atelier autorizat R.A.R.

După aplicarea foliei, atelierul este obligat să-ți elibereze o declarație de conformitate și certificatul de garanție. Doar cu aceste documente poți dovedi că foliile sunt omologate.

Nu ai voie să pui folie pe parbrizul autovehiculului pentru că nicio folie nu a fost certificată pentru a fi aplicată pe parbriz”, este explicat în videoclip.

MAI a anunțat că șoferii care nu respectă aceste obligații riscă o amendă de până a 2.900 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE