Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Poliția Locală poate amenda șoferii care parchează neregulamentar

Publicat de: Euronews

Din această săptămână, Poliția Locală poate amenda șoferii care parchează neregulamentar. Până acum, doar Poliția Națională îi putea sancționa. Amenda pe care un polițist local o poate da contravenientului nu implică obligatoriu prezența șoferului, dar proprietarii de mașini care nu dezvăluie numele celor care au parcat neregulamentar vor fi amendați mult mai rău, cu mai mult de 1.300 de lei.

Poliția Locală îi va sancționa pe cei care au parcat ilegal cu amendă și puncte de penalizare. Astfel, amenda poate ajunge la 725 de lei. Fiecare șofer va primi și puncte de penalizare.

Pe de altă parte, cei care nu transmit numele șoferului care a parcat ilegal plătesc mult mai mult. Sancțiunea este între 9 și 20 de puncte de amendă, în cazul persoanelor fizice, 2.900 de lei și între 21 și 100 de puncte de amendă, în cazul persoanelor juridice, adică 14.500 de lei.

Daniel Rășică, director general Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București: „Înainte polițistul local nu putea sancționa conducatorul auto decat in momentul in care il surprindea pe acesta in dreptul autovehiculului. Acum sanctiunea se poate da si in lipsa prin solicitarea acestor date catre proprietarul autovehiculului sub sanctiunea prevazuta de lege de necomunicarea datelor conducatorului autovehiculului.”

Amenzile vor fi aplicate numai când mașinile blochează accesul pietonilor sau al altor mașini

Reprezentanții Poliției Locale a Municipiului București spun că amenzile vor fi aplicate numai când mașinile blochează accesul pietonilor sau al altor mașini.

Daniel Rășică, director general Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București: „Vreau să se înțeleagă foarte bine că n-o să ne transformăm în niște hingheri, să vânăm orice greșeală care se face în trafic. Vom sancționa cu prioritate acele elemente care stânjenesc și care, practic, deranjează foarte mult cetățeanul Municipiului București. Numai la nivelul zilei de ieri au fost înregistrate, la nivelul Poliției Locale a Municipiului București, un număr de fix 87 de reclamații din partea cetățenilor.”

Polițiștii locali lasă în parbriz o notificare. În cazul în care datele conducătorului auto nu au fost transmise de către proprietarul mașinii în termen de trei zile de la primirea ei, Poliția Locală a Municipiului București va trimite prin poștă posesorului autovehiculului o nouă notificare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE