Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Comunitatea LGBT din Italia se teme de viziunea partidului Frații Italiei

Comunitatea LGBT din Italia se teme pentru viitorul său, în contextul victoriei partidului Frații Italiei la alegerile de săptămâna aceasta.  Giorgia Meloni, președinta partidului critică ideologia de gen și promovează, în schimb, familia tradițională. Partidul acesteia susține că este împotriva căsătoriilor persoanelor de același sex și nici nu este de acord cu dreptul acestora de a adopta copii sau de a apela la mame surogat.

„Oamenii din asociația mea sunt foarte îngrijorați. Sunt activistă de mult timp și sunt oameni pe care nu-i cunosc și care îmi scriu în utlima vreme pe Instagram <Mi-e frică>, <Nu știu ce să fac>, <Sunt foarte îngrijorat, îmi vine să plâng.> Sunt mame de fete lesbiene care scriu <Îmi este foarte frică pentru fiica mea, ne vor lua și acele puține drepturi pe care le avem>”, a explicat Alessia Crocini, președinte al Asociației Rainbow Families

În 2016, parlamentul italian a aprobat o lege care permite „uniunile civile” între persoane de același sex. Legea nu le asigură aceleași drepturi ca în cazul căsătoriilor între un bărbat și o femeie și le neagă orice drept parental sau posibilitate de a adopta copii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE