Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Competiție inedită la Constanța: Cine rezistă cel mai mult în apa rece a mării

Mai mulți tineri curajoși au sfidat gerul și s-au întrecut în rezistență la temperaturi scăzute, în apa rece a mării. Întrecerea este una strânsă și se va desfășura pe parcursul a patru weekenduri. Câștigător va fi desemnat cel care reușește să reziste cel mai mult în mare.

Recordul din prima zi a fost de jumătate de oră, iar la final, concurenții s-au încălzit în jurul unui foc de tabără, cu vin fiert și ceai.

Ce câștigă participanții

În slipi și cu saci cu gheață în brațe, ca să mai răcească marea, zece tineri curajoși nu au ținut cont de gerul de afară și au intrat în valuri, în încercarea de a rezista cât mai mult frigului pătrunzător.

Regulile sunt clare iar câștigător este desemnat cel care adună cele mai multe minute de stat în apă.

Andrei Ștefan, organizator: ”Locul întâi e un abonament de un an la un spa. Premiul doi e un curs de începător de kite, iar premiul trei constă în vouchere pentru a ne spăla adidașii. Premiul de participare este un șezlong la plajă, la vară.”

Antrenamentul concurenților: dușuri reci zilnice

Concurenții spun că întrecerea nu e pentru oricine, iar antrenamentul pentru rezistența la temperaturi scăzute constituie un avantaj:

”Cu câte zile înainte trebuie să vă pregătiți pentru această competiție. Zilnic. Cred că e un stil de viață. Dușuri reci, respirație în fiecare zi.”

”În apă a fost o senzație foarte... Simți mii de ace care te străpung din cauza apei reci.”

”Când ieși, abia pășești, din cauza, îți îngheață mâinile, tălpile, abia mai poți vorbi.”

Deși extrem de curajoși, cei aflați la prima experiență de acest gen nu au rezistat mai mult de două, trei minute.

”Este prima oară când fac lucrul acesta, a fost foarte interesant. Am zis că nici nu forțez exagerat și o să încep progresiv.”

Oamenii au fost supravegheați de salvamari

De pe mal, participanții au fost supravegheați de salvamari, care au venit și cu sfaturi pentru evitarea incidentelor neplăcute.

Gabi Culea, salvamar: ”E foarte important să nu intri bursc, ca să nu faci stop cardiorespirator sau să ai alte probleme medicale, aici e riscul cel mai mare. E clar că te poți acomoda cu apa, intri treptat și atunci cu timpul poți rezista și la temperaturi scăzute.”

Competiția care îl va desemna pe cel mai rezistent concurent în apa rece a mării se va desfășura pe parcursul a patru weekenduri, iar organizatorii speră ca participanții să fie din ce în ce mai mulți la fiecare sfârșit de săptămână.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE