Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Competiție cu mașini puternice, la Râșnov: 40 de piloți se întrec la Campionatul Național de viteză în coastă

Aproape 40 de piloți de top se întrec în acest weekend la Râșnov, în prima etapă a Campionatului Național de viteză în coastă.

Fostul campion la box, Mihai Leu, are o misiune dublă la această ediție: să obțină locul 1 și să-i facă instructajul în pilotaj Alinei Dumitru, campioana olimpică a României la judo.

Mașinile puternice au încins asfaltul pe circuitul din Râșnov. Campionatul național abia s-a deschis, iar piloții au fost nerăbdători să se întreacă.

”La Râșnov e prima etapa a Campionatului Național de Viteză în Coastă, debut de discipline sportive în cadrul federației, coasta e una din primele discipline, am avut anduranța săptămâna trecută, avem offroad in weekend, de săptămâna viitoare încep raliurile.”, a declarat Norris Mărgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv.

Mihai Leu a venit să câștige al patrulea titlu de campion, la volanul unei mașini cu 450 de cai putere. O are alături pe Alina Dumitru, singura campioană olimpică a României la judo.

Alina învață să piloteze pentru o competiție dedicată femeilor pasionate de raliuri. Și-a pus ambiția să devină campionă pe circuit, așa cum este în artele marțiale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE