Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Colecția de mașini a lui Ion Țiriac, expusă publicului. Galeria din Otopeni reunește peste 380 de autovehicule

S-au împlinit zece ani de când pasionații de mașini pot admira modele de excepție, în cadrul unei colecții care include sute de vehicule și motociclete fabricate începând cu anul 1899. Ele aparțin fostului tenismen Ion Țiriac, iar la evenimentul organizat astăzi au fost prezente numeroase personalități din lumea sportului, inclusiv Ilie Năstase.  

Colecția lui Ion Țiriac reunește peste 380 de mașini, iar în galeria din Otopeni sunt expuse, prin rotație, 170 de exponate. De la mașini de epocă și până la automobile performanțe și chiar monoposturi de Formula 1. 

Ion Țiriac, om de afaceri: ”Toate mașinile de aici sunt funcționale. Cu fiecare se face o tură, la o anumită perioadă de timp, căci altfel s-ar alege praful.”

Andrei Picioruș, ghid galerie: ”Aici în galerie avem un atelier dedicat acestui de proces de restaurare și mentenanță pentru mașinile expuse, zece dintre mașinile recondiționate pot fi admirate.” 

Deschisă publicului din noiembrie 2013, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, galeria include modele unicat sau ediții limitate. Din colecție nu lipsesc cele șase Rolls Royce Phantom clasice, produse până în anul 1972.

Multe dintre mașinile expuse aici au aparținut unor nume sonore din lumea muzicii sau sportului. Spre exemplu, acest exemplar Rolls Royce Phantom produs în 1960 a fost cumpărat de Sir Elton John în 1990. Artistul a comandat vopseaua roz cu alb și interiorul asortat. 

La evenimentul care a marcat zece ani de la deschiderea galeriei, Ion Țiriac a avut alături invitați speciali. Nu putea lipsi fostul său partener de dublu, Ilie Năstase. 

Ilie Năstase: ”Prima mașină cu care am plecat în SUA era un Mustang, iar fiul lui i-a recuperat mașina, după atâția ani. Eu în schimb i-am făcut un scuter din 1972 cadou, fiecare cu posibilitățile lui…”

Un bilet pentru accesul în galerie costă 20 de lei pentru un adult și 5 lei pentru elevi și studenți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE