Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cofondatorul OceanGate vrea să trimită 1.000 de oameni într-o colonie plutitoare pe Venus

Cofondatorul OceanGate, Guillermo Söhnlein, vrea să trimită 1.000 de oameni într-o colonie plutitoare pe Venus, până în 2050, și spune că nu ar trebui să încetăm să doborâm limitele inovației. Guillermo Söhnlein a fost plasat, în mod neașteptat, în lumina reflectoarelor, în urma tragediei submersibilului Titan.

Cofondatorul OceanGate Expeditions s-a confruntat cu întrebări despre călătoria nefastă a companiei la epava Titanicului, din 18 iunie, în urma căreia au murit cinci persoane, inclusiv fostul său partener de afaceri, Stockton Rush, transmite Business Insider.

Se crede că nava a explodat după câteva ore de la scufundare, stârnind îngrijorări cu privire la cât de sigure sunt inovațiile companiei OceanGate.

Dar OceanGate nu este singura afacere a lui Söhnlein

Cel mai recent proiect al omului de afaceri – și, probabil, cel mai măreț – este să trimită 1.000 de oameni să trăiască în atmosfera lui Venus, până în 2050.

Söhnlein nu a lăsat evenimentele recente să-i înfrâneze ambiția și susține că umanitatea trebuie să continue să depășească limitele inovației.

El susține că planul său nu este atât de nebunesc pe cât pare.

„Cred că este mai puțin aspirațional decât a pune un milion de oameni pe suprafața marțiană până în 2050”, a spus el pentru Insider.

Trimiterea oamenilor pe geamănul rău al Pământului - Venus

Deși este adesea numit „geamănul Pământului”, Venus nu pare locul ideal pentru ca oamenii să prospere. Până și Söhnlein este de acord.

"Aveți perfectă dreptate că atunci când vorbim despre mersul pe Venus, se ridică din sprâncene în industria spațială", a spus el.

Venus este cea mai caldă planetă din sistemul solar. Atmosfera sa este plină de dioxid de carbon. Presiunea sa atmosferică este zdrobitoare – de peste 90 de ori mai mare decât cea a Pământului, potrivit NASA.

În ciuda acestui fapt, Söhnlein nu vede de ce omenirea nu ar trebui să încerce să trăiască pe planetă. El indică cercetări care sugerează că există o fâșie din atmosfera venusiană, la aproximativ 30 de mile de suprafață, unde oamenii ar putea supraviețui, teoretic, deoarece temperaturile sunt mai scăzute și presiunea este mai puțin intensă.

Dacă o stație spațială ar putea fi proiectată să reziste la acidul sulfuric din norii de pe Venus, spune Söhnlein, sute, ba chiar mii de oameni ar putea trăi într-o zi în atmosfera venusiană.

De la explorare subacvatică, la cucerirea spațiului cosmic

O companie care proiectează submersibile și un plan prin care omenirea se îndreaptă spre Venus poate să nu pară la fel, dar totul face parte dintr-un plan mai măreț pentru Söhnlein.

Viziunea pe termen lung a OceanGate, compania care a creat submersibilul Titan, a fost să creeze submersibile ieftine, care să poată fi închiriate pentru a merge pe fundul mării.

Söhnlein și Rush au văzut explorarea subacvatică – și în special utilizarea submersibilelor cu echipaj – ca fiind cel mai apropiat lucru pe care l-ar putea face pentru a merge în spațiu și a promova această viziune, fără a merge efectiv în spațiu, a spus Söhnlein.

Aceasta este o tactică folosită în mod obișnuit. De exemplu, scopul SpaceX a fost să aducă un milion de oameni pe Marte. Pe parcurs, compania a dezvoltat rachete reutilizabile, Starlink, și mega-rachetele sale Starship.

Așa că planul lui Söhnlein este de a căuta să dezvolte tehnici pentru a reduce costurile operaționale și pentru a finanța misiuni spațiale, fără sprijin din partea agențiilor guvernamentale, a mai transmis omul de afaceri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE