Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cod roșu de caniculă. Temperatura maximă înregistrată, ieri, în România

42 de grade Celsius a fost cea mai mare temperatură resimțită ieri în România. A fost la Arad, unul dintre cele șase județe din vest și nord-vest aflate sub un cod roșu, emis de meteorologi. Foarte cald a fost și în restul țării, vizat de coduri galben și portocaliu. Canicula va fi și azi greu de suportat.

Este cod roșu de caniculă în Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița Năsăud, unde meteorologii au anunțat că așteaptă recorduri de temperatură.

Cea mai ridicată temperatură resimțită a fost în Arad: 42 de grade Celsius. Însă aerul a fost greu de respirat în multe alte orașe ale țării. Au fost 41 de grade resimțite în Iași și Sânicolau Mare. Iar în Buzău și Timișoara s-au înregistrat 40 de grade.

În Timișoara, la orele amiezii străzile erau destul de pustii, ceea ce denotă că oamenii au ascultat recomandările medicilor de a sta pe cât posibil în case.

„Din păcate, vânzările sunt puțin cam slabe în perioada asta. Este foarte foarte cald, lumea nu prea iese afară. Abia după ora 7 jumate-8 începe să se răcorească afară, lumea începe să ieseă și vânzările încep să crească”, spune un vânzător de înghețată.

Și terasele restaurantelor erau cam goale. Speriați de căldură, mulți români au preferat să-și comande mâncare acasă sau la serviciu decât să iasă în oraș.

„Merge foarte bine, lumea totdeauna comandă mâncare și băuturi când e temperatură ridicată”, se bucură un livrator.

Pentru București, meteorlogii au emis o prognoză specială. Locuitorii Capitalei trebuie să se aștepte la ore caniculare, urmate de furtuni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE