Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Co-fondatorul UiPath, românul Daniel Dines, demisionează din funcția de co-CEO al companiei

UiPath, o companie globală de software care dezvoltă o platformă pentru automatizarea proceselor robotizate, a precizat luni că românul Daniel Dines, co-fondator și co-director executiv, va demisiona anul viitor din funcția de co-director executiv.

Compania de software cu sediul în New York a declarat că actualul co-CEO Rob Enslin va deveni singurul șef atunci când Dines se va retrage la 31 ianuarie. Dines va rămâne la UiPath în noul rol de director de inovație, în care se va concentra pe inteligența artificială și dezvoltarea tehnologică a companiei.

Dines a cofondat UiPath în 2005

Dines a cofondat UiPath în 2005 și a ocupat funcția de director executiv de atunci. Enslin s-a alăturat în calitate de co-CEO în mai 2022, potrivit publicației MarketWatch.

„În timp ce reflectez asupra începutului călătoriei UiPath, mă cuprinde un profund sentiment de recunoștință pentru experiența suprarealistă de a vedea cum această companie uimitoare a devenit ceea ce este astăzi. De la un apartament micuț din România la o companie publică cu venituri de peste 1 miliard de dolari și peste 10.000 de clienți.

Ca în cazul oricărei companii, eu și Consiliul de Administrație am considerat întotdeauna că planificarea succesiunii conducerii este unul dintre cele mai importante mandate ale noastre. Sunt constant în convingerea mea că trebuie să evoluăm și să ne adaptăm pentru a asigura succesul pe termen lung al UiPath. Ca parte a acestui proces, în aprilie 2022, l-am angajat pe Rob Enslin ca partener al meu în calitate de co-CEO.

De-a lungul parteneriatului nostru, am ajuns să am încredere în instinctele lui Rob, în viziunea sa pentru companie și în capacitatea sa de a conduce.

În acest sens, am anunțat astăzi că - în urma unei perioade de tranziție până la sfârșitul anului nostru fiscal, la 31 ianuarie 2024 - Rob va deveni singurul CEO, iar eu voi prelua rolul nou creat de Chief Innovation Officer”, a anunțat Daniel Dines.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE