Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

CM QATAR 2022. Stephanie Frappart, prima femeie care a apărut în brigada de arbitri la un Campionat Mondial masculin

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Stephanie Frappart, din Franța, a intrat marți în istoria fotbalului, fiind prima femeie care a arbitrat un meci de Cupa Mondială masculină, când a intrat pe teren ca al patrulea oficial în meciul dintre Mexic și Polonia, notează Associated Press.

Frappart, japoneza Yamashita Yoshimi din Japonia și Salima Mukansanga din Rwanda sunt primele femei selectate ca arbitri pentru cel mai mare turneu de fotbal. Ele s-au numărat printre cei 36 de arbitri în total pentru turneul din Qatar.

Brazilianca Neuza Back, brazilianca Neuza Back, mexicanca Karen Diaz Medina și americanca Kathryn Nesbitt se numără printre cei 69 de arbitri asistenți de la Cupa Mondială.

Frappart a fost deja în brigada de arbitri la meciuri masculine din calificările pentru Cupa Mondială, precum și în Liga Campionilor. De asemenea, ea a oficiat finala Cupei Mondiale feminine din 2019 și a arbitrat finala masculină a Cupei Franței din acest an.

Stephanie Frappart a fost și prima femeie care arbitrat un meci din Liga Campionilor la masculin, în 2020.

1 / 5

Fotografii: Associated Press

Distribuie

Taguri