Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

QATAR 2022. Povestea lui Alphonso Davies, atacantul născut într-o tabără de refugiați care a ajuns la Cupa Mondială

Calificată pentru prima dată la un turneu final de Campionat Mondial din 1986 încoace, Canada va fi condusă din teren de Alphonso Davies. Jucătorul născut în anul 2000 are o poveste impresionantă de viață.

S-a născut într-o tabără de refugiați din Ghana, din părinți liberieni, care au fugit de războiul civil din țara lor. A devenit cetățean canadian la 17 ani, iar din 2018 este jucătorul lui Bayern Munchen.

Chiar dacă nominalizarea sa în lotul Canadei pentru Campionatul Mondial nu a surprins pe nimeni, Alphonso Davies a postat un mesaj emoționant imediat după convocare.

„Se presupune că un copil născut într-o tabără de refugiați nu va reuși în viață. Dar iată-ne pregătindu-ne pentru Cupa Mondială. Nu lăsa pe nimeni să îți spună că visurile tale nu pot deveni realitate. Continuă să visezi, continuă să-ți atingi obiectivele!”, a scris tânărul de 22 ani pe Twitter.

Alphonso Davies s-a născut într-o tabără de refugiați din districtul Gomoa de Est din Ghana, având părinți din Liberia. Familia sa locuia acolo după ce a fugit din țara sa natală din cauza războiului civil, care a dus la ieșirea din țară a 450.000 de persoane.

Când Alphonso avea cinci ani, familia lui s-a mutat în Canada. În 2017 a primit cetățenia canadiană, iar un an mai târziu, Bayern Munchen a plătit 22 de milioane de euro pentru transferul său.

Acum, Alphonso Davies va conduce naționala țării care l-a adoptat în Qatar, acolo unde Canada este în grupă cu Belgia, Croația și Maroc. Atacantul canadian a jucat 35 de meciuri în tricoul Canadei și a marcat de 12 ori.

Lotul Canadei pentru Cupa Mondială din Qatar

  • Portari: Milan Borjan (Steaua Roșie Belgrad), James Pantemis (CF Montreal), Dayne St. Clair (Minnesota United)
  • Fundași: Sam Adekugbe (Hatayspor), Derek Cornelius (Vancouver Whitecaps - Panetolikos/Grecia), Alistair Johnston (CF Montreal), Richie Laryea (Nottingham Forrest), Kamal Miller (CF Montreal), Steven Vitoria (Chaves), Joel Waterman (CF Montreal)
  • Mijlocași: Stephen Eustaquio (FC Porto), Liam Fraser (Deinze), Atiba Hutchinson (Beșiktaș), Mark-Anthony Kaye (Toronto FC), Ismael Kone (CF Montreal), Jonathan Osorio (Toronto FC), Samuel Piette (CF Montreal), David Wotherspoon (St. Johnstone)
  • Atacanți: Tajon Buchanan (Club Brugge), Lucas Cavallini (Vancouver Whitecaps), Jonathan David (Lille), Alphonso Davies (Bayern Munchen), Junior Hoillett (Reading), Cyle Larin (Club Brugge), Liam Miller (FC Basel), Ike Ugbo (Troyes)

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE