Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

QATAR 2022. Povestea lui Enner Valencia, eroul Ecuadorului. Cum l-au alergat polițiștii în timpul unui meci

Enner Valencia a fost eroul Ecuadorului în primul meci de la acest Mondial, disputat contra țării-gazdă, Qatar. În urmă cu șase ani, fotbalistul a fost protagonistul unei faze cum rar poate fi văzută pe un teren de fotbal: scos pe targă din cauza unei accidentări, a fost fugărit de polițiștii care au venit să-l interogheze pentru că nu plătise pensia alimentară pentru fiica sa.

S-a întâmplat în anul 2016, într-un meci contând pentru calificarea la Cupa Mondială din 2018, din Rusia. Enner Valencia era vizat de autorități pentru că nu a plătit pensia alimentară fiicei sale. În octombrie 2016, la meciul Ecuadorului contra Chile, avocații, însoțiți de poliție, au sosit la meciul Ecuadorului pentru a purta o discuție cu Valencia.

Însă, spre finalul meciului, Valencia a căzut pe teren, iar antrenorul a fost nevoit să-l înlocuiască. A urmat o scenă care a făcut înconjurul întregii lumi. Imaginile video de atunci par să-l arate pe jucătorul de 26 de ani, care avea o mască de oxigen pusă pe față, fiind urmărit de polițiști în timp ce era transportat cu un cărucior medical până la ambulanță.

Potrivit The Guardian, într-un raport, Paul Marin, un avocat al mamei copilului lui Valencia, este citat spunând: "Este regretabil că anumiți polițiști nu au colaborat la reținerea fotbalistului Enner Valencia, pentru a asigura respectarea unui ordin judecătoresc. Dacă se spune că acest om câștigă atât de mult, de ce nu plătește lunar pensia de întreținere fiicei sale?".

Ulterior, agentul lui Valencia, Gonzalo Vargas, a scris un mesaj pe Twitter în care a transmis: "Enner ca tată a îndeplinit, inclusiv din punct de vedere legal, a luptat pentru a putea avea mai mult timp cu fiica sa. Din păcate, anumite legi din țara noastră au multe lacune, în care se condamnă tații care fac tot ce pot pentru copiii lor".

S-a speculat că atacantul sud-american a mimat accidentarea, pentru a scăpa de întrebările autorităților, însă această parte a poveștii nu a fost niciodată confirmată, notează The Independent.

Enner Valencia, eroul Ecuadorului în meciul contra Qatar

La șase ani după bizarul incident, Enner Valencia joacă pentru Ecuador la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar. În primul meci, jucat contra țării-gazdă, ecuadorianul a fost omul meciului, marcând ambele goluri ale echipei sale.

Valencia a marcat prima oară în minutul 3 al meciului, însă golul a fost anulat pentru ofsaid, după ce arbitrul a revăzut imaginile din cabina VAR. În minutul 16, Valencia a obținut o lovitură de pedeapsă pe care tot el a transformat-o, iar în minutul 31 a reușit dubla.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE