Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Clase de realitate virtuală la o școală din Brașov. Lecțiile sunt vizualizate cu ajutorul ochelarilor VR

O școală din Brașov a fost dotată cu echipamente de ultimă generație pentru ca elevii să învețe într-o clasă cu realitate virtuală. Este prima unitate de învățământ din județ și a patra din țară care deține ochelari VR pentru 32 de elevi. Lecțiile lungi și plictisitoare devin astfel mult mai distractive și ușor de înțeles de către cei mici.

Orele de Matematică, Geografie, Fizică sau Chimie sunt de acum mai interactive și mai distractive pentru elevii de la Școala Gimnazială din Ghimbav, datorită ochelarilor de realitate virtuală. Unitatea de învățământ a fost dotată cu 32 de perechi de ochelari astfel că două clase ar putea învăța simultan orice lecție.

Alexandru Ichim, jurnalist Euronews: „Cu ajutorul acestor ochelari, spre exemplu, lecția de Geografie a fost mult mai simplă pentru elevi. Ei au fost transpuși într-o lume virtuală unde au putut să vadă o pădure tropicală sau să facă o plimbare pe Kilimandjaro”.

Profesorii s-au acomodat rapid cu noua tehnologie și au pregătit deja o parte din lecțiile pentru elevi în clasa de realitate virtuală.

Mirela Vasile, director adjunct Școala Gimnazială Ghimbav: „Ca orice lucru nou a însemnat un pic de studiu înainte de desfășurarea orelor, dar fiecare profesor la rândul său a fost încântat de această tehnologie care le ușurează actul didactic și încet încet pătrundem 100% în tainele platformei”.

Valentin Bucur, șef serviciu informatizare ISJ Brașov: „Orice disciplină se pretează la realitate augmentată și acolo unde există conținut digitizat pentru disciplinele respective atunci categoric se pretează la predare. Niciodată tehnologia nu va înlocui profesorul la catedră, dar în complementaritate cu acesta poate duce la un act educativ de calitate”.

Cadrele didactice au acces la o platformă unde pot controla ceea ce văd elevii.

Elev: „Îmi place foarte mult pentru că putem să descoperim noi lumi, într-un fel, unde noi nu am putea să ajungem dacă am fi în realitatea normală”.

Elev: „Mi se pare că timpul trece altfel când vezi altfel orele și așa putem vedea unde suntem și cum este locul acela, sau cum arată”.

Elev: „Cel mai mult îmi place că ne distrăm cu aceste lucruri noi, învățăm foarte multe și ne și distrăm în același timp”.

Ionel Fliundra, primar Ghimbav: „Ghimbavul este a patra localitate din România în care a fost implementat acest sistem modern virtual, în care atât profesorii cât și elevii pot să își desfășoare activitatea mult mai real, față de ceea ce a fost până acum. Cele 50 de minute de oră pot fi mult mai bine concentrate”.

Dotarea unității de învățământ cu o clasă de realitate virtuală a costat autoritățile locale peste 30.000 de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE