Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Circulația în Pasajul Unirii va fi sistată până pe 20 octombrie, după incendiul de marți. Anunțul prefectului Capitalei

Circulația rutieră în Pasajul Unirii, pe sensul de mers Universitate-Bulevardul Dimitrie Cantemir, va fi sistată până joi, 20 octombrie.

Măsura a fost luată în vederea evaluării și remedierii de către echipele de specialiști a daunelor produse în urma incidentului de marți, în care o mașină a luat foc în mers, în interiorul pasajului, și, implicit, pentru ca reluarea circulației să aibă loc în condiții de maxima siguranță.

În autoturismul care a luat foc în pasaj erau doi adulți și un copil, dar aceștia s-au autoevacuat, potrivit ISU București-Ilfov. Celelalte persoane din pasajul Unirii au fost, de asemenea, evacuate.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat marţi că maşina care a luat foc în pasajul Unirii a ars complet, iar evacuarea fumului prin sistemele de ventilaţie va dura probabil în jur de o oră.

„Ventilaţia la pasaj este făcută pentru un trafic normal. În momentul în care ia foc un autovehicul, în interiorul pasajului este normal să fie cantitatea de fum mai mare.

Necesită probabil o jumătate de oră, o oră pentru ca tot fumul, care a rezultat de la autoturismul care a ars în întregime, să fie evacuat. Repet, este un incident de trafic, în pasaj s-a întâmplat să ia foc un autoturism", a spus Greblă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE