Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu, „un ultim apel” pentru modificarea Codului fiscal: „Nu putem continua cu un sistem învechit şi nedrept”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut, azi, „un ultim apel” către colegii din PNL și UDMR, ca să „înțeleagă” necesitatea ca România să aibă un cadru fiscal „modern şi european”.

„Nu putem continua cu un sistem învechit şi nedrept, care produce dezechilibre economice şi inechitate socială. Este un non-sens să aşteptăm un progres general pentru români cu un sistem regresiv, în care cine câştigă mai mult plăteşte procentual mai puţin!", a scris Ciolacu într-o postare pe facebook, citat de Agerpres.

Potrivit liderului PSD, „oricât de tare ar deranja acest lucru, pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate".

Totodată, Ciolacu a dat asigurări că nu PSD vrea taxe care să împovăreze mediul de afaceri, ci doar o taxare corectă a averilor celor care „trăiesc în lux”.

„Nu vrem noi taxe care să împovăreze mediul de afaceri, ci vrem o reaşezare a sarcinii fiscale astfel încât toţi românii care câştigă cinstit din munca lor să simtă că sistemul fiscal este la fel de corect ca şi ei. Momentan, nu avem aşa ceva! De aceea, PSD nu se va opri până când nu vom realiza un sistem comparabil cu cele mai dezvoltate economii din Europa", a explicat Ciolacu.

Care sunt măsurile concrete propuse de PSD

Social-democrații și-a anunțat, acum două săptămâni, propunerile pentru modificarea impozitării veniturilor bugetarilor și ale pensiilor speciale.

Potrivit unui comunicat al formațiunii, PSD dorește supraimpozitarea cu 40% a sumelor din veniturile salariale din sistemul bugetar care depăşesc salariul preşedintelui României, precum și supraimpozitarea, în două trepte, a pensiilor speciale. 

Sumele din pensiile speciale care depășesc pragul de 9000 de lei ar urma să fie impozitate cu 40%, în timp ce cele care depășesc 18.000 de lei, cu 90%.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE