Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu spune că documentul privind colaborarea lui Nicuşor Dan cu Securitatea e un fals. Primarul Capitalei a depus plângere penală

Premierul Marcel Ciolacu consideră că documentul privind colaborarea primarului Nicușor Dan cu fosta Securitate este un fals.

Șeful Executivului îl acuză însă pe primarul Capitalei că vrea să îndrepte atenția spre alte știri pentru că ar evita să discute despre proiectele pe care le-a realizat în mandatul său.

”Eu tot aştept, care sunt proiectele lui Nicuşor Dan? Ce a făcut? Să vină să spună. Înţeleg şi asta cu Securitatea, încearcă să creeze alte ştiri, să fie altă dispută, să nu fie despre ce s-a întâmplat.

E un fals. Dacă nu ai ce spune… Acum încearcă să spună că a fost trimisă de un …. Ce treabă are? Eu am ieşit din primul moment. Eu nu cred în acest document. Nu cred. Că ai tu de dat explicaţii, dacă e ceva sau nu, e treaba ta. Explică, dar nu asta e tema.

Bucureştenii vor să îşi aleagă cel mai bun gospodar, bucureştenii vor să vorbească despre proiecte.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Nicușor Dan, plângere penală

Nicușor Dan a depus plângere penală după apariția în presă a unui document prin care este acuzat că a colaborat cu fosta Securitate.

Primarul Capitalei acuză că este vorba de fals în înscrisuri oficiale și uz de fals, cu scopul de a influența competiția electorală și a induce alegătorii în eroare. Un investigator al CNSAS a explicat la Euronews că documentul nu are nici măcar 1% autenticitate.

Oficialii CNSAS au decis să verifice informațiile din document. Președintele instituției s-a ferit să spună dacă aceste verificări s-ar putea încheia înainte de alegerile de duminică.

Documentul care a apărut în presă poartă antetul "Securitatea Municipiului București - Serviciul I", precum și mențiunea "STRICT SECRET". Conform acestuia, Nicușor Dan ar fi fost de acord să colaboreze cu fosta Securitate în 1988. Mai mult decât atât, ar fi întocmit mai multe note informative, arată același document. Specialiștii privesc actul cu scepticism.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE