Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu propune discutarea cazului Coldea în CSAT. Premierul spune că Parlamentul nu are atribuții să dezbată situația generalului SRI

Premierul Marcel Ciolacu a cerut ca în următoarea ședință a CSAT să fie discutat dosarul de corupție în care este implicat fostul general SRI Florian Coldea.

Și unii parlamentari din opoziție cer o întrunire de urgență a comisiei ce supraveghează activitatea Serviciului Român de Informații.

”Trebuie abordată problema în CSAT. Să vedem cum putem proceda să aplicăm un set de reguli, de exemplu, când un șef de serviciu de informații părăsește funcția să nu aibă voie să facă consultanță politică, sau să se ocupe de un domenii pe care le-a gestionat.

Cumva trebuie reglementat, fie prin contract intern, fie printr-o lege.

Putem stabili regulile contractuale pe care șeful de instituție și le asumă înainte de a ocupa postul de conducere. Este clar că ceva trebuie schimbat să nu se mai întâmple așa ceva, pentru ca instituția să nu mai aibă de suferit.

Tema nu este că ar fi dezvăluit informații pe care le avea din poziția pe care a deținut-o la SRI. Acest lucru ar fi însemnat trădare. El a fost acuzat de trafic de influență.

De acee, pentru ca pe viitor să nu mai avem parte de astfel de situații, trebuie să avem o reglementare, situație pe care o vom analiza în CSAT”, a spus Marcel Ciolacu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE