Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu: Guvernul vrea să se „preocupe” ca meseriile din MAI și MApN să fie din nou „atractive”, ca să acopere deficitul de personal

Ciolacu a declarat că discuţiile purtate, marţi, cu sindicaliştii din poliţie şi cu conducerea MAI au avut în vedere adoptarea unor măsuri care au ca scop readucerea „atractivităţii” pentru categoriile ocupaţionale din cadrul MAI, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi MApN, având în vedere deficitul de personal din aceste sectoare, transmite Agerpres.

Ciolacu: Guvernul vrea să se „preocupe” ca meseriile din MAI și MApN să fie din nou „atractive”, ca să acopere deficitul de personal

Premierul României a avut, marți, discuţii cu sindicaliştii din poliţie şi cu conducerea MAI în vederea adoptării unor măsuri care au ca scop readucerea atractivităţii pentru categoriile ocupaţionale care se regăsesc în cadrul MAI, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi MApN, având în vedere deficitul de personal din aceste sectoare.

„În decursul celor 30 de ani de democraţie, între civili şi militari, să spunem aşa, multe dintre drepturi s-au uniformizat. Şi atunci avem un deficit de personal în zona Ministerului Apărării, Ministerului de Interne. Şi e normal ca Guvernul să se preocupe ca aceste meserii să devină din nou atractive, nu numai prin ceea ce fac, dar şi prin beneficiile pe care le au concret. Şi toată discuţia pe care am avut-o cu sindicatele, dar şi cu conducerea ministerului de Interne, cu domnul ministru, a avut la bază acest principiu. Şi de aici vom vedea măsurile pe care le vom lua împreună, care vor viza şi ANP-ul şi Ministerul Apărării, astfel încât să aducem din nou atractivitatea pentru aceste ocupaţii”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Premierul, întrebat dacă protestele din stradă sunt politice: „Eu nu cred nimic. Eu cred că sunt nişte nemulţumiri acumulate”

Marcel Ciolacu a fost întrebat, marți, și dacă protestele fermierilor şi transportatorilor sunt sau nu „politice”, șeful Executivului precizând că sunt „nişte nemulţumiri acumulate” în timp.

„Eu nu cred nimic. Eu cred că sunt nişte nemulţumiri acumulate, o lipsă de dialog mai aplicată, fiindcă dacă vă uitaţi la revendicări, nu sunt nişte lucruri spectaculoase. Sunt lucruri care s-au strâns în timp şi au... Adevărat, nu mai sunt câştigurile care au fost de acum doi ani. Au fost cumpărate inputurile scump, marfa, producţia agricolă s-a vândut mai ieftin. Investiţiile pe care mi le doresc eu, mai ales în zona de procesare a produselor alimentare, va dura până când ele se declanşează”, a precizat Ciolacu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE