Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu: „Dacă pensiile nu ajung la destinaţie din cauza grevei la Poşta Română, cred că directorul va pleca”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți, că directorul Poștei Române ar putea fi dat afară dacă pensiile nu ajung la pensionari din cauza grevei generale la Poşta Română. Nemulțumiți de salariile mici, unii angajați din mai multe județe ale țării nu dau semne că vor să înceteze protestul dacă nu le sunt îndeplinite condițiile.

Ciolacu amenință că directorul Poștei Române ar putea fi dat afară dacă pensiile nu ajung la pensionari

Marcel Cioacu, premierul României: „Am vorbit cu ministrul și aseară, am avut o discuție și cu directorul. Eu le-am spus să rezolve problema cât se poate de rapid. În cazul în care, Doamne ferește, nu ajung pensiile la destinație, din cauza unei greve la Poșta Română, cred că domnul director va pleca”.

Poșta Română a precizat ce se va întâmpla cu pensiile în luna aprilie

Într-un comunicat de presă, Poșta Română a transmis, luni, că pensionarii nu vor avea de suferit în urma acestei greve și își vor primi pensiile la termen.

Poșta Română: Îi asigurăm pe cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naţionale "Poşta Română" că nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie! Toate drepturile sociale vor fi livrate la timp, până pe 15 aprilie, aşa cum ne-am asumat angajamentul.

Compania Națională „Poșta Română” precizează că majoritatea covârșitoare, peste 80% dintre salariați, își va îndeplini atribuțiile de serviciu cu profesionalism, ca și până acum! La conflictul colectiv de muncă au aderat, în scris, aproximativ 20% din angajații Companiei.

Principala revendicare a celor care fac grevă este legată de salarizare.

„Acţiunea se desfăşoară cam în 30 de judeţe, dintr-o evaluare pe care am făcut-o la prima oră. Şi-au declarat dorinţa de a face grevă şi au semnat pentru grevă undeva în jur de 7.500 - 8.000 de persoane, angajaţi din Poşta Română, care sunt membrii sindicatului nostru. Fac specificaţia că nu acoperim toată ţara şi toate judeţele, dar suntem sindicatul reprezentativ”, a declarat, pentru AGERPRES, Ionel Oţelea, preşedintele SLPR.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE