Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cine e Luke Littler. La doar 16 ani, a devenit cel mai tânăr finalist al Campionatului Mondial de Darts

Luke Littler are 16 ani, provine din nordul-vestul Angliei și face deja senzație în întreaga lume. El a devenit cel mai tânar finalist al Campionatului Mondial de Darts PDC, care se desfășoară miercuri, potrivit Euronews.

Luke Littler joacă în această seară împotriva unui alt Luke, Luke Humphries, în Londra.

04/01/2024 , 20:09

Luke Littler a pierdut în finala Campionatului Mondial de Darts PDC

Luke Littler a pierdut, miercuri seara, în fața lui Luke Humphries, cel mai bun jucător din lume la momentul actual, transmite Euronews, însă puștiul de 16 ani s-a descurcat onorabil.

Știrea inițială:

Luke Littler, băiatul care e gata să scrie istorie în darts la Campionatul Mondial PDC

Băiatul s-a născut în 2007, anul când s-a lansat și primul iPhone în lume. Unii spun despre el că e „senzațional”, alții, că deja „face istorie”, dar ce se știe cu certitudine despre puștiul englez e că îi place mult fast food-ul. În special kebabul.

Când a fost întrebat ce are de gând să facă în ziua când joacă marea finală, el a răspuns:

Luke Littler: „O să fac ce am făcut până acum. De dimineață, voi mânca o omletă cu brânză și cu șuncă, iar la prânz, o pizza. Cam asta am făcut zi de zi”.

Spre bucuria lui, unul dintre cele mai mari magazine de kebab din Marea Britanie i-a și transmis că îi oferă „kebab-uri gratuite pe viață” dacă va câștiga titlul mondial.

Luke Littler s-a născut în Rucorn, nordul-vestul Angliei, și a aruncat primele săgeți la țintă pe când era atât de mic, că abia putea să se țină pe picioare.

Iată povestea lui, pe scurt, little by Littler. I se mai spune „Luke the Nuke”, iar primele interacțiuni pe care le-a avut cu o placă de darts au fost pe când avea doar 18 luni, scrie Euronews. Atunci, tatăl lui a cumpărat o placă de darts magnetică, iar lucrurile au evoluat cu performanțe de-a dreptul uluitoare, consecutive, astfel că Luke Little este în prezent câștigătorul Campionatului Mondial de Darts PDC de tineret și cel mai tânăr jucător care a câștigat vreodată un meci atât în ​​Campionatul Mondial de Darts WDF, cât și în Campionatul Mondial de Darts PDC.

VEZI GALERIA
3 imagini

Sursa foto: Profimedia

Dacă va câștiga Campionatul Mondial de Darts PDC din această seară, puștiul o să obțină 650.000 de dolari și titlul de cel mai tânăr campion de darts din istorie. Are și o idee despre ce o să facă cu o parte din bani, cel puțin: o să-și cumpere câteva treninguri Under Armour și câteva puncte FIFA pentru Xbox, printre altele.

Iar Littler nu câștigă doar meciuri, el cucerește și inimi. De la 4.000 de urmăritori pe Instagram, a ajuns acum la aproape o jumătate de milion de admiratori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE