Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cinci biserici mai puțin cunoscute din Europa pe care le poți vizita primăvara aceasta

Cunoscuta biserică Sagrada Familia din Barcelona este inundată de aproape patru milioane de vizitatori pe an. Clădirile religioase sunt unele dintre principalele atracții turistice din orașele europene, inclusiv Bazilica Sfântul Petru din Roma, Westminster Abbey din Londra și Catedrala din Köln. Cu istorii captivante și splendoare artistică, acestea au devenit temple ale culturii, dar și locuri sacre.

Iată mai multe biserici bogate în artă din Europa la care s-ar putea să nu te fi gândit și în jurul cărora ar trebui să te gândești să rezervi un city break, potrivit Euronews Travel.

Admirați mozaicurile bizantine din Ravenna

Odată ce Veneția a fost eliminată din itinerariile navelor de croazieră, pasagerii ar putea acosta la Ravenna - un oraș cu port situat la aproximativ două ore sud.

De dimensiuni modeste, Ravenna îi surprinde pe vizitatori cu istoria sa distinsă de capitală a Imperiului Roman de Vest în secolul al V-lea și cu mozaicurile bizantine hipnotizante.

Opt clădiri religioase alcătuiesc Monumentele paleocreștine din Ravenna, incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, fiecare fiind împodobită cu faianță orbitoare.

În interiorul Bazilicii San Vitale, vizitatorii pot admira scene strălucitoare cu episoade din Vechiul Testament și îngeri, în timp ce mozaicurile flamboaiante ale Bazilicii Sant'Apollinare Nuovo înfățișează magi încărcați de bijuterii și femei îmbrăcate opulent.

Descoperiți bisericile rupestre pline de fresce din Cappadocia

Cappadocia este mult mai mult decât un spectacol cu baloane cu aer cald. Regiunea din centrul Turciei este plină de peșteri străvechi, iar în unele chiar te poți caza.

Unul dintre cele mai cuprinzătoare orașe rupestre este acum un muzeu în aer liber. Punctul culminant al Göreme sunt bisericile și mănăstirile sale scobite în stâncă și pictate în culori vii.

Tokalı Kilise (Biserica Cataramă) conține fresce din secolul al XI-lea cu scene biblice pe un fundal albastru strălucitor de lapislazuli, în timp ce Karanlık Kilise (Biserica Întunecată) are unele dintre cele mai bine conservate picturi murale bizantine din Capadocia datorită lipsei de lumină solară.

Pătrundeți în istorie la Catedrala Durham

Ridicându-se deasupra copacilor și caselor din orașul Durham, în nordul Angliei, se află forma colosală turtită a catedralei sale.

Construită între secolele al XI-lea și al XIII-lea, structura cavernoasă din piatră este un model de arhitectură romanică monumentală, cu un tavan al naosului care este cel mai vechi exemplu supraviețuitor de boltă cu nervuri ascuțite.

Catedrala adăpostește relicvele Sfântului Cuthbert, sfântul patron al Northumbriei, și ale venerabilului Bede, călugăr și cărturar englez.

Împreună cu castelul întinzător adiacent, a primit statutul de Patrimoniu Mondial UNESCO ca fiind cel mai mare și cel mai bun exemplu de arhitectură normandă.

Priviți mozaicurile aurite din Catedrala din Cefalù

Orașul de coastă Cefalù din nordul Siciliei este desemnat ca fiind unul dintre cele mai frumoase orașe din Italia și este renumit pentru catedrala sa normandă, asemănătoare unei fortărețe.

Făcând parte din Patrimoniul Mondial UNESCO arabo-normand, alături de alte structuri din apropiere, la Palermo, biserica din secolul al XII-lea este flancată de turnuri gemene masive și decorată cu arcuri ascuțite întrepătrunse.

În interior, partea inferioară a absidei strălucește cu mozaicuri aurite reprezentând un uriaș Christ Pantocrator.

Explorați o moschee transformată în biserică în Cordoba

Aflată în regiunea Andaluzia din Spania, Córdoba a fost o așezare romană proeminentă și apoi un important centru islamic în Evul Mediu. În această perioadă a fost construită Mezquita din oraș - o moschee vastă cu o serie fascinantă de arcade cu două niveluri, cu dungi roșii și crem.

Când Cordoba a fost cucerită de forțele creștine în secolul al XIII-lea, moscheea și-a început transformarea în catedrală.

În următoarele patru secole, clădirea a suferit remodelări și adăugiri semnificative, cum ar fi somptuoasa Capelă Regală în stil Mudéjar și naosul gotic sculptat în mod complicat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE