Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Luna ianuarie 2024, cea mai caldă din istorie. Anunțul făcut de Serviciul european pentru schimbări climatice

  • 2024 a adus cea mai caldă lună ianuarie, din istorie, a anunțat observatorul european Copernicus.
  • Temperatura medie înregistrată pe glob a fost de 13,14 grade Celsius, în ianuarie, după șapte luni în care recordul de temperatură a fost depășit.
  • În ianuarie 2024, temperatura medie a aerului la suprafață a fost de 13,14 grade Celsius, cu 0,7 grade Celsius peste media lunară a lunii ianuarie din perioada 1991-2020 și cu 0,12 grade Celsius peste temperatura celei mai calde luni ianuarie anterioare, în 2020.

Citește mai multe despre vremea din luna ianuarie.

Vaccinurile necesare pentru călătoriile în țări exotice. Ce prețuri au

  • Dincolo de plajele superbe cu nisip fin și ape turcoaz la care ne gândim când planificăm o vacanță într-o țară exotică, nu trebuie să uităm și de pericolele cărora ne expunem călătorind într-o astfel de destinație.
  • Malaria, care a ucis zilele trecute doi români întorși din Zanzibar, dar și febra galbenă sau difteria sunt doar câteva dintre bolile care se răspândesc rapid în țările cu climat tropical.
  • Medicamentul împotriva malariei nu vă protejează în totalitate, drept urmare, important este să folosiți și spray-uri împotriva țânțarilor, pentru că malaria se transmite prin înțepătură de țânțar.

Află mai multe despre tipurile de vaccinuri necesare pentru călătoriile în țările exotice.

Creditul Fermierului, aprobat de Guvern după proteste. Ce condiții trebuie să îndeplinească agricultorii

  • Guvernul a fost aprobat joi ”Creditul fermierului”, o măsură prin care rata dobânzii ROBOR va fi suportată de stat, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.
  • De asemenea, fermierii ce folosesc sistemul de irigații vor beneficia de sprijin deoarece Executivul va achita ” și în 2024 o cotă de 50% din facturile pentru energia electrică folosită în irigarea culturilor agricole”.
  • Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul adoptă în continuare ”soluțiile convenite cu fermierii luna trecută”, pe fondul protestelor.

Citește mai mult despre ”Creditul fermierului”.

Don Crisman, "super-fanul" care nu a ratat nicio ediție din Super Bowl. Va merge și la cea din acest an, a 58-a

  • Don Crisman este cunoscut drept suporterul care nu a ratat Super Bowl în toată istoria acestei finale, adică în ultimii 57 de ani. Practic, este un "superfan" al Super Bowl-ului, după cum l-a numit publicația People.
  • Americanul are o venerabilă vârstă, 86 de ani, iar pe 12 februarie 1967 a fost în tribune pentru prima dată la un Super Bowl, finala campionatului de fotbal american NFL.
  • Pe 11 februarie 2024, el nu va lipsi nici de la meciul Kansas City Chiefs - Philadelphia Eagles, a 58-a ediție la care va asista din tribune și care se va disputa în Las Vegas.

Află mai multe despre Don Crisman, "super-fanul" NFL.

”Criteriul verde” va fi aplicat în cazul tuturor licitațiilor publice. Ciolacu: ”Este cel mai puternic instrument pentru a susține companiile românești”

  • Guvernul vrea ca în cazul tuturor licitațiilor publice să fie aplicat ”criteriul verde”. Este vorba despre un punctaj suplimentar pentru companiile cu ruta de transport cea mai scurtă, care poluează cel mai puțin.
  • Premierul Marcel Ciolacu susține că această măsură este, în opinia sa, ”cel mai puternic instrument pentru a susține companiile românești, folosind un principiu european”.
  • Șeful Executivului a precizat că aplicarea ”criteriului verde” va fi ”unul dintre cei mai importanți pași făcuți pentru a ne susține toate companiile care produc în țară”.

Citește mai multe despre ”criteriul verde” ce va fi aplicat în cazul tuturor licitațiilor publice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE