Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Inteligența Artificială ar putea fi folosită pentru a produce arme chimice

- Inteligența artificială ar putea fi utilizată pentru a produce mai ușor arme chimice și biologice, iar în cel mai pesimist scenariu, societatea ar putea pierde controlul asupra acestei tehnologii, a avertizat premierul britanic Rishi Sunak.

- Premierul britanic a promis că Guvernul pe care-l conduce va investi 100 de milioane de lire sterline (114 milioane de euro) pentru ca inteligența artificială să fie utilizată în domeniul medical, precum tratarea cancerului și demenței.

- Marea Britanie își propune să devină un lider global în dezvoltarea acestei tehnologii, alături de Statele Unite, China și Uniunea Europeană.

Citește mai multe despre cum Inteligența Artificială ar putea fi folosită pentru a produce arme chimice.

Volodimir Zelenski: Coridorul de transport prin Marea Neagră va continuă să funcționeze, în pofida amenințărilor

- Coridorul alternativ de transport prin Marea Neagră va continua să funcţioneze, în pofida tuturor ameninţărilor, a declarat vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

- Biroul său de presă a transmis că Zelenski a discutat telefonic cu premierul britanic Rishi Sunak despre operarea pe acest coridor şi despre poliţele de asigurare pentru navele care-l folosesc.

- După ce Rusia s-a retras în iulie din înţelegerea care permitea exportul cerealelor ucrainene printr-un coridor maritim sigur, Ucraina a organizat un "coridor umanitar" pentru a ocoli blocada rusească de facto asupra porturilor sale din Marea Neagră.

Citește mai multe despre afirmațiile lui Zelenski cu privire la coridorul din Marea Neagră.

Halloween 2023. Ce înseamnă ”trick or treat” și care este istoria din spatele expresiei

- Originile Halloween-ului datează de acum 2.000 de ani, de la sărbătoarea celtică Samhain, care marca noul lor an, potrivit National Geographic, iar în ultimii ani a devenit foarte populară și în România.

- Vechii irlandezi și scoțieni credeau că vălul dintre lumea morților și cea a celor vii se subția în fiecare an la 1 noiembrie, permițând demonilor să cutreiere din nou pământul.

- La începutul secolului al XI-lea, biserica a desemnat și ziua de 2 noiembrie drept Ziua Tuturor Sufletelor, ocazie cu care se onorează morții care așteaptă în Purgatoriu înainte de a fi trimiși în Rai.

Citește mai multe despre originile Halloween-ului.

Ultima piesă nouă a trupei Beatles, "Now And Then", va fi lansată săptămâna viitoare

- La mai bine de 53 de ani de la destrămarea trupei The Beatles și în condițiile în care doi dintre membri au murit, inteligența artificială a permis lansarea a ceea ce se promite a fi ultimul cântec "nou" al trupei.

- Noul single va fi lansat pe 2 noimebrie au anunțat cei doi membri supravieţuitori ai legendarului grup britanic, Paul McCartney şi Ringo Starr.

- Intitulat "Now and Then", cântecul a fost realizat pe baza unei casete demo înregistrate în anii 1970 de John Lennon în apartamentul său din New York.

Citește mai multe despre ultima piesă nouă a trupei Beatles.

Bulgaria, optimistă că Austria ar putea renunța la veto-ul privind aderarea la Schengen până la sfârșitul anului

- Ministrul bulgar de Interne, Kalin Stoyanov, a declarat, vineri că este posibil ca Austria să renunțe la veto-ul față de aderarea Bulgariei la Spațiul Schengen până sfârșitul anului 2023.

- De la începutul anului 2023, polițiștii bulgari de frontieră au împiedicat aproape 165.000 de persoane să treacă fraudulos frontiera dintre Bulgaria și Turcia, a precizat Kalin Stoyanov.

- Ministrul bulgar de Interne susține că a informat oficialii austrieci despre acest lucru, în timpul vizitei pe care a efectuat-o la Viena, la începutul acestei săptămâni.

Citește mai multe despre declarațiile ministrului bulgar de Interne.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE