Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Trump câștigă alegerile primare din New Hampshire în fața lui Nikki Haley. ”Toţi mă vor vota din nou”

  • Donald Trump, considerat favoritul dreptei americane, a câștigat marți seara primarele Partidului Republican în statul New Hampshire, după ce a învins-o pe Nikki Haley.
  • Acest lucru deschide calea pentru ca Trump să fie nominalizat candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale din noiembrie, împotriva democratului Joe Biden.
  • Fostul președinte Donald Trump a câștigat alegerile primare în New Hampshire, în faţa fostei sale ambasadoare la ONU, Nikki Haley (52 de ani).

Citește mai multe despre victoria lui Trump în alegerile din New Hampshire.

Instrumente online care pot detecta conținutul generat de Inteligența Artificială

  • Apariția instrumentelor de inteligență artificială (IA), precum ChatGPT, Google Bard și Jasper, a provocat o avalanșă de îngrijorări din partea comunității creative globale și a școlilor din întreaga lume, care se tem că noua tehnologie ar putea fi folosită pentru a-i înlocui, pentru a le fura munca sau pentru a înșela sistemul.
  • În timp ce mulți au cerut reglementarea rapidă a sectorului înainte ca acesta să fie folosit pentru a ne perturba și chiar distruge societatea, alții au lăudat noile instrumente pentru modul în care îi pot ajuta pe utilizatori în viața de zi cu zi - de la a decide ce să gătească pentru o cină romantică până la a-i ajuta să se pregătească pentru un interviu de angajare cu miză mare.
  • Ceea ce este clar este că tehnologia IA s-a strecurat în fiecare aspect al vieții noastre.

Citește mai multe despre instrumente online care pot detecta conținutul generat de Inteligența Artificială.

Avion militar rusesc, prăbușit în Belgorod. Moscova spune că la bord erau 65 de prizonieri ucraineni

  • Un avion militar rusesc de transport de tip Iliușin-76 s-a prăbușit în regiunea Belgorod, din sudul Rusiei, la granița cu Ucraina. Cel puțin 65 de persoane aflate la bord au murit, arată primele informații făcute publice de Ministerul rus al Apărării.
  • Agenția rusă Ria Novosti precizează printre cei aflați la bord se aflau membri capturați ai forțelor armate ucrainene.
  • Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, a anunțat că toate persoanele aflate la bordul avionului militar rusesc au murit.

Citește mai multe despre avionul militar rusesc, prăbușit în Belgorod.

Klaus Iohannis, de Ziua Unirii principatelor române. ”Deciziile pe care le vom lua în acest an electoral vor influența cursul țării”

  • Președintele Klaus Iohannis a declarat, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, ”deciziile pe care le vom lua în acest an electoral vor influența cursul țării noastre”.
  • De asemenea, șeful statului a reamintit că statutul de membru NATO oferă României ”cele mai solide garanții de securitate posibile”.
  • La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că ”unirea pe care marele Cuza a dorit-o devine realitate prin autostrada Moldovei”.

Citește mai multe despre declarațiile lui Klaus Iohannis cu ocazia celebrării Unirii de la 1859.

Partidele anti-sistem câștigă teren în România și UE. Partidul AUR a ajuns la 19,5% intenție de vot

  • Partidele anti-sistem, extremiste, câștigă teren în România și Europa.
  • O arată datele din ultimele sondaje și statistici ale Parlamentului European. Este un fenomen care se conturează înainte de un an electoral important la nivel european.
  • În România, AUR se bate aproape umăr la umăr în intenția de vot cu PNL, pentru locul doi, iar în țări din vestul și nordul Europei există un val ridicat de simpatie pentru partidele cu mesaje naționaliste.

Citește mai multe despre partidele anti-sistem, extremiste, câștigă teren în România și Europa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE