Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Klaus Iohannis, de Ziua Unirii principatelor române. ”Deciziile pe care le vom lua în acest an electoral vor influența cursul țării”

Publicat de: Euronews

Președintele Klaus Iohannis a declarat, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, ”deciziile pe care le vom lua în acest an electoral vor influența cursul țării noastre”. De asemenea, șeful statului a reamintit că statutul de membru NATO oferă României ”cele mai solide garanții de securitate posibile”.

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că ”unirea pe care marele Cuza a dorit-o devine realitate prin autostrada Moldovei”.

În cadrul ceremoniei organizate la Monumentul „Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol I din București, Iohannis a vorbit despre importanța Unirii Principatelor în istoria României.

”Românii din cele două principate au demonstrat atunci că unitatea este forța care transcede orice provocare. Contextul internațional din acele vremuri a fost unul dificil, însă clasa politică i-a dat cu inteligență și curaj un răspuns pe măsură, plasând țara deasupra intereselor personale sau de partid”, a precizat președintele României.

Klaus Iohannis: Suntem chemați la urne. Alegerile vor modela România de mâine, într-o lume contemporană plină de provocări

”Anul 2024 are la rândul său o încărcătură deosebită, fiind anul în care alegerile pentru care suntem chemați la urne vor modela România de mâine, într-o lume contemporană plină de provocări este esențial să ne exercităm cu responsabilitate dreptul nostru democratic de a alege politicienii care să servească cu devotament națiunea, la fel cum au făcut și înaintașii noștri.

În 1859, condițiile geopolitice erau dificile, iar populația avea aspirații legitime. Astăzi, când Europa și întreaga lume se confruntă din nou cu provocări multiple, cetățenii așteaptă de la politicieni o direcție clară și fără echivoc care să mențină nealterată direcția spre prosperitate, dezvoltare și modernizare pe care s-a angajat România”, a mai spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: ”România este un veritabil pilon de stabilitate într-o zonă marcată de turbulențe accentuate”

”Statutul de membru NATO și atașamentul ferm față de valorile euroatlantice ne oferă acum cele mai solide garanții de securitate posibile.

În același timp, România este un veritabil pilon de stabilitate într-o zonă marcată de turbulențe accentuate, cu o economie solidă, fiind angrenată într-un amplu proces de reformă a marilor sisteme publice.

Toate aceste mari proiecte de anvergură trebuie continuate și de aceea este important să conștientizăm că deciziile pe care le vom lua în acest an electoral vor influența cursul țării noastre. Fiecare vot reprezintă un angajament profund față de viitorul nostru comun”, a concluzionat Iohannis.

Marcel Ciolacu: ”Unirea pe care marele Cuza a dorit-o devine realitate prin autostrada Moldovei

”Unirea pe care marele Cuza a dorit-o devine realitate prin autostrada Moldovei. Unirea economică efectivă a Moldovei cu restul țării va conduce, în sfârșit, la dezvoltarea rapidă a zonei prin creșterea inverstițiilor și crearea de noi locuri de muncă mai bine plătite. Apoi, reformele ireversibile pe care acest Guvern le-a început anul trecut permit României accesarea tuturor banilor din PNRR, ne permit astfel trecerea la o nouă etapă de dezvoltare economică și socială. Prioritatea momentului este rezolvarea cerințelor îndreptățite ale agricultorilor și transportatorilor, iar rolul meu este să port un dialog cu toate categoriile sociale care reclamă neajunsuri și inechități”, a precizat premierul Marcel Ciolacu, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE