Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Nicușor Dan avertizează că primăria generală a Bucureștiului riscă să rămână fără bani dacă bugetul nu este aprobat

  • Bugetul pentru Primăria București încă nu a fost aprobat, iar primarul Nicușor Dan avertizează că instituția riscă să rămână fără bani de salarii.
  • Invitat la Euronews România, la emisiunea Vocile care contează, edilul susține că bugetul are totuși șanse să treacă, după proiectul pus în dezbatere publică. Există însă o dată-limită.
  • Primarul general spune că, în acest an, veniturile municipalității sunt de circa 6,5 miliarde lei, dacă nu punem la socoteală sumele primite de la bugetul de stat pentru salariile medicilor, personalul neclerical și toate fondurile europene care vor veni.

Citește mai multe despre declarațiile lui Nicușor Dan.

Sondaj. Doar 10% dintre europeni cred că Ucraina poate învinge Rusia

  • Doar un cetățean european din 10 crede că Ucraina poate învinge Rusia în războiul declanșat la ordinul președintelui rus Vladimir Putin în urmă cu aproape doi ani.
  • Cu toate acestea, sprijinul pentru Ucraina rămâne ridicat la nivelul Uniunii Europene, însă autorii studiului evidențiază că politicienii ar trebui să se concentreze asupra soluțiilor pentru o pace acceptabilă.
  • Studiul desfășurat în 12 state UE, printre care Franța, Germania, Ungaria, Italia, Țările de Jos, Polonia, Spania și Suedia, relevă că pesimismul în legătură cu războiul a fost alimentat de contraofensiva eșuată a Ucrainei, precum și de posibila schimbare a politicii Statelor Unite dacă Donald Trump ar putea câștiga din nou alegerile prezidențiale.

Citește mai multe despre sondajul cu privire la războiul din Ucraina.

Plajă nouă în zona Eforie, disponibilă chiar din vară. Suprafața de nisip se lărgește și în alte stațiuni din sudul litoralului

  • Aproape 6 km de plajă au câștigat milioane de tone de nisip în urma lucrărilor de lărgire care au avut loc în zona Eforie.
  • Sectorul a fost recepționat astăzi de autorități, care promit că până la vară, zona va fi intabulată și închiriată, astfel încât turiștii care vin în vacanță în stațiunea Eforie Sud să se poată bronza în voie.
  • Mircea Fechet, ministrul Mediului: „Discutăm de o plajă care în anii trecuți nici măcar nu a existat”.

Citește mai multe despre plajă nouă din zona Eforie.

Războiul din Ucraina: Cinci zone în care Rusia încearcă în prezent să rupă frontul

  • Ucraina este angajată într-o luptă disperată pentru a ține în frâu atacul rusesc. Forțele rusești au capturat în weekend orașul Avdiivka, prima victorie majoră a Moscovei pe câmpul de luptă de la cucerirea orașului Bahmut în luna mai a anului trecut.
  • Dar pe întreg frontul lung de peste 600 de km, Ucraina se confruntă cu o penurie de muniții. În acest moment, Rusia încearcă să atace în cinci direcții.
  • Un astfel de punct este Avdiivka, distrus și cucerit de ruși acum.

Citește mai multe despre cele cinci zone în care Rusia încearcă în prezent să rupă frontul.

Ursula von der Leyen, singura înscrisă în cursa din PPE pentru desemnarea candidatului la președinția CE

  • Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este singura care s-a înscris în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Popular European la preşedinţia executivului UE, până la expirarea perioadei de depunere a candidaturilor, miercuri, la ora locală 12:00.
  • Preşedintele PPE, Manfred Weber, a primit o scrisoare de nominalizare a Ursulei von der Leyen din partea partidului german Christlich Demokratische Union (CDU).
  • Susţinerea necesară din partea a două partide membre PPE a fost asigurată de Platforma Obywatelska (PO) din Polonia şi Nea Demokratia (ND) din Grecia, care au semnat o scrisoare comună în acest sens.

Citește mai multe despre candidatura Ursulei von der Leyen la șefia CE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE