Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ursula von der Leyen, singura înscrisă în cursa din PPE pentru desemnarea candidatului la preşedinţia CE

Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este singura care s-a înscris în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Popular European la preşedinţia executivului UE, până la expirarea perioadei de depunere a candidaturilor, miercuri, la ora locală 12:00, informează un comunicat al PPE.

Preşedintele PPE, Manfred Weber, a primit o scrisoare de nominalizare a Ursulei von der Leyen din partea partidului german Christlich Demokratische Union (CDU). Susţinerea necesară din partea a două partide membre PPE a fost asigurată de Platforma Obywatelska (PO) din Polonia şi Nea Demokratia (ND) din Grecia, care au semnat o scrisoare comună în acest sens. Niciun alt candidat nu a fost nominalizat, potrivit sursei citate.

Nominalizarea depusă va fi evaluată de Adunarea politică a PPE pe 5 martie

Conform procedurii interne, nominalizarea depusă va fi evaluată de Adunarea politică a PPE pe 5 martie şi, după validare, va fi supusă votului la Congresul PPE de la Bucureşti, pe 7 martie.

Liderul PPE, Manfred Weber, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă de la Parlamentul European, că formaţiunea paneuropeană va susţine candidatura Ursulei von der Leyen la un nou mandat de preşedintă a Comisiei Europene.

Von der Leyen i-a mulţumit lui Weber pentru sprijin şi a spus că dacă va câştiga un al doilea mandat una dintre priorităţile ei cheie va fi să apere democraţiile europene. "Aceasta este sarcina pe care o aştept cu nerăbdare", a spus ea la conferinţa comună cu Weber.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE