Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

România va avea un nou sistem de apărare împotriva dronelor

  • Un sistem modern de apărare antidronă va fi instalat cât mai curând posibil pe teritoriul României, au precizat, vineri, surse guvernamentale pentru Euronews România.
  • Noul sistem defensiv va fi primit de România, în baza unui acord interguvernamental cu un stat partener, cu acordul NATO.
  • România are nevoie să instaleze un sistem antidronă pe teritoriul său, ca urmare a atacurilor Rusiei cu astfel de aparate de zbor fără pilot asupra porturilor ucrainene de la Dunăre. Resturi unor astfel de echipamente militare au căzut în țara noastră, în zonele din apropierea graniței cu Ucraina.

Citește mai mult despre sistemul de apărare împotriva dronelor achiziționat de România

Cetățenii israelieni pot călători în SUA fără vize pentru o perioadă de până la 90 de zile

  • Cetățenii israelieni eligibili pot călători în Statele Unite pentru o perioadă de până la 90 de zile fără viză, a anunțat joi Departamentul pentru Securitate Internă al SUA (DHS), accelerând o oportunitate care a fost stabilită anterior să înceapă la 30 noiembrie.
  • Administrația Biden a anunțat luna trecută că Israelul se va alătura Programului de scutire de vize, care permite călătorilor eligibili să solicite intrarea în SUA fără viză.
  • Anterior, se aștepta ca programul să primească cererile începând cu 30 noiembrie, dar anunțul precizează că SUA va începe să accepte cererile din prezent.

Citește mai mult despre condițiile pe care israelienii trebuie să le respecte pentru a merge în SUA

Zile libere 2024. Două noi zile de sărbătoare legală, începând de anul viitor

  • Anul 2024 e mai puțin norocos în ceea ce privește liberele legale în România. Deși Guvernul României a adăugat încă două zile pe lista liberelor legale, din cele 17 anuale, doar zece vor fi în timpul săptămânii.
  • Din 366 zile, 252 vor fi lucrătoare și 114 sunt libere.
  • Începând cu anul 2024, 6 și 7 ianuarie sunt zile libere nelucrătoare (Boboteaza și Sfântul Ioana Botezătorul). Anul viitor, aceasta sunt sâmbătă și duminică.

Citește mai mult despre zilele libere pe care românii le vor avea anul viitor

Ed Sheeran, al doilea concert în România, în 2024. Când se pun în vânzare biletele pentru show-ul din București

  • Artistul britanic Ed Sheeran se întoarce în România, în 2024, pentru un concert care va avea loc în București. Concertul lui Ed Sheeran va avea loc pe 24 august, pe Arena Națională din Capitală.
  • Organizatorii anunță că biletele vor fi puse în vânzare de începând de joi, 26 octombrie 2023, ora 10:00 AM. Momentan, nu sunt informații legate de prețul biletelor pentru concertul artistului britanic.
  • Concertul face parte din turneul The Mathematics Tour, iar artistul britanic îl va avea invitat special pe Calum Scott.

Citește mai mult despre bilete și data concertului lui Ed Sheeran

Tipărirea cardurilor de sănătate va fi reluată. Ce este cardul de sănătate și cine beneficiază de acesta

  • Se va reluat procesul de tipărire a cardurilor de sănătate pentru persoanele asigurate și pentru cele care au împlinit vârsta de 18 ani. Ministerul Sănătății a încheiat un nou Acord-cadru, pe termen de 3 ani, ce are ca obiectiv realizarea a 1,2 milioane de carduri de sănătate.
  • Primele 400.000 de carduri de sănătate vor fi livrate către Casele Județene de Asigurări de Sănătate în două loturi. Primul lot, de 200.000 de carduri, se va livra până la data de 31 noiembrie 2023, iar al doilea lot, pe 15 decembrie 2023.
  • Bugetul alocat pentru cele 400.000 de carduri este de aproximativ 5,5 milioane lei, iar distribuirea lor va fi realizată de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Ultima tipărire a avut loc acum 4 ani, în 2019.

Citește mai mult despre procesul de tipărire a cardurilor de sănătate

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE