Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Rusia refuză orice fel de negociere de pace cu Ucraina. Lavrov: "Discuţiile cu Zelenski sunt un nonsens, din multe motive"

  • Rusia profită de situația proastă a ucrainenilor, care au rămas fără muniție și avansează pe front.
  • La un moment dat, datorită armamentului modern occidental, ucrainenii erau în avantaj și au eliberat mai multe zone ocupate de ruși, însă acum situația este invers. În aceste condiții, Rusia abordează totul acum de pe o poziție de forță.
  • Chiar dacă ar avea loc asemenea discuții, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, precizează că focul nu s-ar opri nici măcar pe perioada potențialelor negocieri.

Vezi mai multe informații despre război Ucraina - Rusia.

Explozii la o bază militară din Irak. Surse din securitatea țării spun că a fost un atac aerian

  • Una dintre explozii a avut loc la sediul Forţelor de Mobilizare Populară (PMF), susţinute de Iran, de la baza militară Kalsu, în districtul Al-Mashrou, după cum se arată într-un comunicat al PMF.
  • "Vom oferi detaliile după finalizarea anchetei preliminare", se arată în comunicat. Însă alte surse de la un spital din Hilla precizează că a existat un deces și șase răniți, după ce, inițial, un responsabil din Ministerul de Interne raportase "un mort şi opt răniţi".
  • Au existat bănuieli că Israelul ar fi fost implicat în explozii, însă un oficial israelian a negat, într-o declarație pentru CNN, iar armata IDF a spus că "nu comentează".

Citește mai multe despre explozia din Irak.

Un arbitru de tenis a fost exclus pe viață din acest sport

  • Pavel Atanasov a fost exclus pe viață din tenis, din cauza pariurilor și acuzațiilor de corupție.
  • Decizia împotriva bulgarului a fost luată de ITIA (Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului), același organism care a decis o suspendare de patru ani pentru Simona Halep. Ulterior, românca și-a demonstrat nevinovăția la TAS.
  • În cazul arbitrului bulgar, cunoscut la nivel internațional, decizia suspendării pe viață rămâne definitivă, după ce el a renunțat să mai facă apel.

Citește mai multe informații despre cazul arbitrului exclus pe viață din tenis.

Ce este "fața Ozempic". Medicamentul a devenit popular și printre vedetele de la Holywood, însă poate fi nociv

  • Pe fondul popularității tot mai mari a tratamentelor pentru slăbire, medicii cred că vedetele de la Hollywood se confruntă cu o creștere a efectului secundar cunoscut sub numele de "față Ozempic".
  • Printre celebritățile cele mai afectate de această afecțiune sunt John Goodman sau Sharon Osborne, potrivit publicației Daily Mail, care citează diverse cadre medicale.
  • Printre efectele secundare ale administrării Ozempic și care se observă ușor se află ochii înfundați, obrajii înfundați și pielea lăsată, ceea ce face ca persoana respectivă să pară mai în vârstă și mai slabă.

Află mai multe detalii despre efectele negative ale Ozempicului.

Max Verstappen, pole-position pentru Marele Premiu al Chinei. Dueluri spectaculoase și în proba de sprint

  • Red Bull arată încă o dată că are cele mai bune mașini și în acest sezon de Formula 1. În etapa a cincea, Max Verstappen va pleca din pole-position pentru Marele Premiu al Chinei, urmat de colegul său, Sergio Perez.
  • Din etapele trecute și până acum, este pentru a treia oară când ambii piloți de la Red Bull pleacă de pe primele două locuri ale grilei de start. Totodată, a fost pole-ul cu numărul 100 pentru Red Bull.
  • Pe Circuitul Internațional din Shanghai, Verstappen a câștigat și proba de sprint, prima din cele șase ale acestui sezon.

Citește mai multe despre noul sezon Formula 1.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE