Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un arbitru de tenis a fost exclus pe viață din acest sport. Decizia e luată de același forum care a decis suspendarea Simonei Halep

Pavel Atanasov a fost exclus pe viață din tenis, din cauza pariurilor și acuzațiilor de corupție. Decizia împotriva bulgarului a fost luată de ITIA (Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului), același organism care a decis o suspendare de patru ani pentru Simona Halep. Ulterior, românca și-a demonstrat nevinovăția la TAS.

Arbitrul Pavel Atanasov, suspendat pe viață din tenis

În cazul arbitrului bulgar, cunoscut la nivel internațional, decizia suspendării pe viață rămâne definitivă, după ce el a renunțat să mai facă apel. În total, au fost dovedite 21 de încălcări ale Programului Anticorupție în Tenis (TACP).

Pe lângă suspendare, Atanasov a mai fost amendat cu 10.000 de dolari.

"Prin retragerea din procedură, Atanasov a recunoscut implicit responsabilitatea sa pentru numeroasele infracţiuni TACP între 2019 şi 2023. Printre ele sunt manipularea datelor privind scorul meciurilor, în scopul pariurilor, facilitarea pariurilor, conspiraţia în vederea comiterii de infracţiuni de corupţie, pariuri pe meciuri de tenis şi omisiunea de a raporta acțiuni de corupție", se arată în comunicatul ITIA.

Interdicția a intrat în vigoare din 4 martie, iar acum a devenit definitivă, după ce Pavel Atanasov și-a retras apelul.

Tot ITIA a mai suspendat un arbitru în urmă cu câteva zile. Este vorba de Antonio Casa, care a primit o suspendare de șapte ani și jumătate după ce a recunoscut șapte încălcări ale Programului Anticorupție în Tenis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE