Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Avocatul Simonei Halep: ITIA a cheltuit peste 2 milioane de dolari pentru a demonstra vinovăţia sportivei

Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a cheltuit cel puţin două milioane de dolari în încercarea de a dovedi vinovăţia fostului lider mondial. Aceasta este declarația făcută de celebrul avocat american Howard Jacobs, care a apărat-o pe Simona Halep la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

”E greu de spus ce s-a întâmplat. Am considerat de la început că acuzaţiile legate de neregularităţile din paşaportul ei biologic au fost nefondate.

Nu am înţeles niciun moment acest caz. Iar în cazul Roxadustatului, în mod normal, le furnizezi (autorităţilor antidoping) proba contaminată şi apoi te pui de acord cu sancţiunea sau o conteşti, însă nu se ajunge niciodată la un caz ca acesta. (...) Cazul a devenit super complicat.

Nici nu-mi pot imagina câţi bani au cheltuit cu instrumentarea sa. ... Aş spune, cel puţin două milioane de dolari, deoarece au avut mulţi experţi şi avocaţi şi totul a fost o luptă”, a relatat Jacobs, care a fost şi avocatul altor sportive celebre, precum atleta americană Marion Jones, baschetbalista americană Diana Taurasi sau jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova.

Specialiștii spun că multe sancțiuni împotriva jucătorilor de tenis sunt reduse în apel

Jacobs a comentat şi faptul că multe sancţiuni dictate împotriva jucătorilor de tenis sunt reduse în apel, spre deosebire de alte sporturi.

”Am ridicat problema aceasta şi în apelul făcut de Şarapova la TAS, dar nu s-a schimbat nimic. Nu ştiu dacă este vorba de compoziţia tribunalelor pe care le are tenisul şi care sunt dintotdeauna foarte drastice”, a subliniat Jacobs, adăugând că există un ”şablon conştient al reducerii sancţiunilor din tenis la TAS”.

ITIA a cerut inițial o suspendare de 4 ani pentru Halep, iar tribunalul independent Sports Resolutions, din Londra, a menținut solicitarea forului. Ulterior, ITIA a cerut ca suspendarea să fie de 6 ani. TAS a ajuns însă la concluzia că suspendarea finală trebuie să fie de 9 luni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE