Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Explozii la o bază militară din Irak. Surse din securitatea țării spun că a fost un atac aerian

Cinci explozii au avut loc vineri seară, la o bază militară din Irak, aflată la 50 de kilometri sud de capitala Bagdad. Informația a fost dată de Muhammad al-Anazi, membru al Comitetului de Securitate din Babilon.

Una dintre explozii a avut loc la sediul Forţelor de Mobilizare Populară (PMF), susţinute de Iran, de la baza militară Kalsu, în districtul Al-Mashrou, după cum se arată într-un comunicat al PMF, care precizează că explozia a fost uriașă.

Explozii la o bază militară din Irak

Două surse care fac parte din securitatea Irakului, citate de Reuters, spun că a fost vorba de un atac aerian.

Au fost răniţi cel puţin trei membri ai PMF și au existat pierderi materiale.

"Vom oferi detaliile după finalizarea anchetei preliminare", se arată în comunicat. Însă alte surse de la un spital din Hilla precizează că a existat un deces și șase răniți, după ce, inițial, un responsabil din Ministerul de Interne raportase "un mort şi opt răniţi".

Au existat bănuieli că Israelul ar fi fost implicat în explozii, însă un oficial israelian a negat, într-o declarație pentru CNN, iar armata IDF a spus că "nu comentează". Nici Statele Unite ale Americii nu au fost implicate, după cum a declarat Comandamentul Central al SUA: "Statele Unite nu au efectuat astăzi lovituri aeriene în Irak".

În deflagrație a fost lovit chiar postul de comandă al Forțelor de Mobilizare Populară de la baza militară Kalso.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE