Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

34 de ani de la Mineriada din '90, niciun vinovat. Drama unor tinere bătute de mineri: ”Procurorul militar mi-a spus că oricum n-o să primesc nimic”

 • Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, Adrian Sârbu și Miron Cosma au fost puși din nou sub acuzare în dosarul mineriadei din iunie 1990.
 • Sunt acuzați de crime împotriva umanității, într-unul din cele mai sângeroase evenimente de după Revoluție.
 • Două dintre tinerele studente de atunci au povestit pentru Euronews cum au trăit experiența care le-a marcat viața pentru totdeauna.

Află mai multe despre Mineriada din '90.

Trenurile Soarelui 2024, alternativă către mare. Cât costă și cât durează un drum București - Constanța

 • Românii pot pleca cu trenul spre litoralul autohton și nu numai. 30 de garnituri vor pleca zilnic din Gara de Nord către litoralul românesc.
 • Acestora li se mai adaugă alte 36 de trenuri din diferite colțuri ale țării. Și tot astăzi a fos ăpus în circulație și trenul turistic București - Istanbul.
 • El va circula timp de 4 luni și va prelua călători și către Sofia și Varna.

Află mai multe despre Trenurile Soarelui.

Apetit crescut pentru credite de consum. Creditele de consum au atins un record în martie și au ajuns la 4,2 miliarde lei

 • După o perioadă în care apetitul românilor pentru credite în monedă națională a fost redus, pe fondul costurilor mari și al inflației ridicate, vedem o creștere a cererii în primele trei luni ale anului.
 • Dar nu numai populația se îndatorează la bănci, ci și statul și companiile private. Însă diferă comportamentul: în timp ce firmele preferă să restituie datoria cât mai repede, guvernul se întinde pe perioade lungi, au explicat specialiștii invitați în emisiunea ECONOMIA. EU. 
 • Creditele noi de consum în lei au urcat în martie la un nivel istoric, de 4,2 miliarde de lei, depăşind şi volumul ipotecarelor noi.

Află mai multe despre apetitul crescut pentru credite de consum.

Simona Halep revine pe teren la Cluj-Napoca pentru un meci demonstrativ: ”A fost o perioadă dificilă, dar acum mă gândesc doar la mine”

Fostul număr unu mondial, Simona Halep, a ajuns la Cluj-Napoca acolo unde va participa în acest weekend la un turneu demonstrativ de tenis.

Sportiva, care va face pereche la dublu cu Andrei Pavel, va juca mâine împotriva granzilor Andre Agassi și Steffi Graf, în cadrul  Sports Festival 2024. 

Simona Halep revine pe teren la Cluj, după ce în luna mai s-a retras în setul doi al meciului cu McCartney Kessler de la Paris, din cauza unor dureri la genunchi.

Citește mai multe despre meciul demonstrativ jucat de Simona Halep.

Papa Francisc participă pentru prima dată la un summit al G7

 • Papa Francisc a ajuns vineri în complexul din sudul Italiei unde are loc reuniunea la vârf a G7, grupul ţărilor democratice cu cele mai importante economii ale lumii, relatează AFP şi ANSA.
 • Este pentru prima oară când un conducător al Bisericii Catolice participă la un astfel de eveniment.
 • Suveranul pontif în vârstă de 87 de ani a sosit la Borgo Egnazia, în provincia Puglia, cu un elicopter şi a fost întâmpinat de şefa guvernului Italiei, Giorgia Meloni.

Citește mai multe despre participarea lui Papa Francisc la Summitul G7.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE