Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România la EURO 2024. ”Tricolorii” se opresc în faza optimilor, după ce au pierdut cu Olanda

Echipa națională de fotbal a României a fost eliminată în faza optimilor la EURO 2024 de Olanda, o echipă mult mai bine clasată și cu un lot mult mai valoros.

02/07/2024 , 21:02

România se oprește în optimi

”Tricolorii” au fost învinși de Olanda, scor 0-3, în optimile EURO 2024. Au marcat Cody Gakpo și de două ori Malen pentru victoria batavilor, care porneau ca favoriți înaintea acestui meci.

02/07/2024 , 13:36

Peste 25.000 de fani vor susține România în meciul cu Olanda

”Organizatorii au anunțat că aproape 13.000 de bilete au fost achiziționate de români. Numărul este aproape dublu decât cel al fanilor din Țările de Jos (7.000). Totuși, se estimează peste 25.000 de susținători ai României în tribune la ora meciului. Cele mai multe bilete au fost achiziționate de fani cu domiciliul în Germania (23.000). Un număr important de bilete a ajuns și la rezidenți austrieci (6.000).”, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a Echipei naționale a României.

01/07/2024 , 10:50

Mesajul lui Edward Iordănescu înainte de meciul cu Olanda

Selecționerul Edward Iordănescu spune că echipa Olandei este favorită în meciul pe care ”Tricolorii” îl vor juca marți, pentru calificarea în optimi.

Edward Iordănescu, selecționerul României: ”În mod cert ne aflăm în fața celei mai mari provocări din parcursul nostru împreună. O spune istoricul duelurilor cu Olanda, o spun valorile individuale ale adversarului, experiența lui uriașă în astfel de contexte la acest nivel. Tot ce am cucerit până acum am cucerit cu realism: da, Olanda e favorită.

Iar tot ce am cucerit până acum am cucerit prin unitate, ambiție și sacrificiu. Acum e nevoie de unitate în fiecare secundă, ambiție fără precedent și sacrificiu total într-o singură direcție.

Dacă înaintea fiecărui meci de la EURO am spus că băieții sunt pregătiți, acum spun că sunt pregătiți dar e nevoie și de un răspuns din partea lor pe care nu pot să-l ofer decât după meci. Un răspuns pe care nimeni nu ni-l poate oferi acum în afară de ei: cât de tare ne dorim mai mult?

Ceea ce am obținut până acum nu e deloc puțin. Dar cei care își iau soarta în propriile mâini, ca bărbați adevărați, sunt cei care nu se mulțumesc nici cu mult, nici cu puțin. Sunt cei care vor TOT!

Când milioane de români cântă în același timp cu jucătorii imnul nostru, e un vers care azi contează mai mult ca oricând pentru noi: „Acum ori niciodată, croiește-ți altă soarte”.

E un meci de acum ori niciodată, acesta e adevărul. Cu care te întâlnești o dată în viață. Iar dacă grupul va reacționa după chipul în care a fost construit și a performat, atunci își va croi cu adevărat o soartă. Un destin.”

26/06/2024 , 21:13

Calificare în ”optimi” de pe primul loc în grupă

România s-a calificat în ”optimi” de pe primul loc în grupa E, după egalul cu Slovacia (scor 1-1) și după ce Belgia și Ucraina au remizat, scor 0-0.

”Tricolorii” vor juca marți în ”optimi”, cu Slovenia sau cu Țările de Jos.

26/06/2024 , 09:14

90 de minute pentru calificare

România joacă în această seară meciul decisiv pentru calificarea în ”optimile” EURO 2024. Un rezultat egal este suficient pentru ca ”Tricolorii” să avanseze în următoarea fază a competiției, însă echipa lui Edi Iordănescu țintete un singur rezultat: victoria.

Până acum, 11 echipe s-au calificat deja în ”optimi”: Germania și Elveția din grupa A, Spania și Italia din grupa B, Anglia, Danemarca și Slovenia din grupa C, Austria, Franța și Țările de Jos din grupa D.

Ultimele cinci echipe calificate se vor decide după disputarea ultimelor meciuri din faza grupelor:

  • Grupa E: România - Slovacia
  • Grupa E: Belgia - Ucraina
  • Grupa F: Cehia - Turcia
  • Grupa F: Georgia - Portugalia

Înaintea meciului decisiv cu Slovacia, echipa României s-a antrenat la Frankfurt, orașul unde se va disputa și partida de miercuri seară.

24/06/2024 , 16:18

”Tricolorii”, reîntâlnire emoționantă cu familiile

Jucătorii echipei naționale s-au întors cu trenul - ieri la prânz - la Würzburg. Ulterior, ei au petrecut aproximativ patru ore cu familiile lor și cu cei apropiați, care au avut acces pe terasa hotelului unde este cazată delegația României.

O acțiune binevenită din partea selecționerului Edi Iordănescu, cel care a decis să le ofere jucătorilor acest moment cu cei dragi lor, chiar după înfrângerea de sâmbătă cu Belgia.

Ulterior, tricolorii au intrat într-un program de refacere și recuperare, adică ședințe și tratamente în bazin rece, în piscină, masaje, stretching și nu numai, plus un scurt antrenament în sala de forță a hotelului, iar de luni, ei au revenit pe gazon și vor avea în această seară inclusiv un antrenament, tot la Würzburg, pe stadionul echipei locale.

22/06/2024 , 23:58

Înfrângere contra Belgiei

România a pierdut al doilea meci de la EURO 2024, 0-2 cu Belgia, dar naționala păstrează încă șanse la calificarea în ”optimi”. Meciul decisiv va fi pe 26 iunie, la Frankfurt, contra Slovaciei.

În acest moment, România conduce grupa E, grație golaverajului. Toate cele patru echipă din grupă au câte trei puncte, după primele două meciuri.

20/06/2024 , 17:13

România, antrenament înaintea de plecarea la Koln

Echipa națională de fotbal a României s-a antrenat joi la Wurzburg, înaintea plecării spre Koln pentru meciul de sâmbătă cu Belgia. Suporterii i-au așteptat pe tricolori la ieșirea de la antrenament și i-au încurajat, urându-le să învingă și Belgia.

Ședința de pregătire nu a fost deschisă nici publicului nici jurnaliștilor, dar chiar și așa, zeci de suporteri au ținut să fie prezenți la stadionul Akon Arena.

Fanii i-au așteptat pe jucătorii lui Edi Iordănescu la ieșirea de la antrenament și i-au încurajat, le-au cerut autografe și au făcut fotografii cu aceștia. Cei mai solicitați au fost selecționerul Iordănescu, căpitanul Stanciu și Radu Drăgușin.

La vederea lui Andrei Rațiu, suporterii i-au cântat la mulți ani, pentru ziua sa de naștere.

Echipa națională a României pleacă spre Koln vineri la 11:30 cu trenul, iar seara va efectua antrenamentul oficial de la ora 19:30.

19/06/2024 , 13:29

Mesajul selecționerului pentru suporterii români

Selecționerul Edward Iordănescu a transmis un mesaj suporterilor români, pentru sprijinul acordat echipei naționale în victoria contra Ucrainei.

”Înainte de orice, vreau să va mulțumesc, dragi suporteri români, pentru sprijinul incredibil pe care l-ați oferit echipei naționale și prin care am obținut o victorie extraordinară în meciul de debut la EURO 2024. Cuvintele chiar sunt prea puține acum că să îmi exprim întreagă recunoștință. Din tribune, de acasă și din fiecare colț al lumii, am simțit cum prin afecțiunea voastră devenim toți o singură inima luptătoare, din prima secundă și până la capăt!

În același timp, vreau să mulțumesc jurnaliștilor români pentru aprecieri dar, mai ales, pentru contribuția lor la o atmosfera în jurul echipei naționale în care am putut pregăti optim meciul cu Ucraina și de care ne bucurăm în toate aceste zile la EURO 2024.

Îmi doresc să transmit acest mesaj azi pentru că ne-am bucurat toți, cu toată ființă, de entuziasmul produs prin victoria cu Ucraina. Am fost fericiți pentru că ne-am îndeplinit o prima parte din misiune, făcând fericiți milioane de români.

Dar, de acum, avem nevoie de echilibru.

Am avut nevoie de mult mai mult decât am arătat în preliminarii că să învingem Ucraina. Și am reușit asta. Acum, avem nevoie de mult mai mult decât am arătat cu Ucraina pentru a lupta în meciul cu Belgia și a obține ceea ce ne dorim.

Așadar, e nevoie de calm și echilibru. Trebuie să fim ponderați că să putem rămâne conectați și inteligenți, cu o luciditate realistă care să ne protejeze resursele de orice fel înaintea acestui al doilea meci din grupa.

Fac acest apel și pentru că venim după un adevărat carusel de emoții în receptare trăit doar la extreme. De la starea dinaintea preliminariilor, la euforia calificării din postura de echipa neînvinsă și câștigătoare de grupa. Apoi, la reacțiile diametral opuse de după amicalele dinaintea turneului final. Acum, după 3-0 cu Ucraina, riscăm să ne fixăm în altă extremă. Și nu cred că drumul cel bun e unul al extremelor. Niciodată și nicăieri!

Tot ce am obținut împreună până acum s-a făcut plecând de la realism. Am fost realiști cu limitele noastre, ni le-am asumat curajos că să ni le putem depăși. Și am făcut-o! O dată în calificări, încă o dată cu Ucraina.

E un apel personal: acum, trebuie să fim iarăși realiști. Că să le depășim din nou, în față unui adversar extrem de valoros și rănit după 0-1 cu Slovacia.

Și am convingerea că le vom depăși iar! Prin echilibru, prin disciplină muncii și sacrificiul care ne caracterizează, prin spiritul de lupta neîncetată pentru fiecare bucată de teren, din prima secundă și până la capăt!

Echilibrați, uniți și cu tot sufletul pe teren, până la capăt!”

17/06/2024 , 18:01

România, victorie cu Ucraina în debutul la EURO 2024

România - Ucraina 3-0 la EURO 2024. România a debutat la Euro 2024 cu un rezultat incredibil, 3-0 cu Ucraina. Tricolorii au bifat a doua victoria din istoria celor șase participări la Europene și cel mai mare succes al nostru din istoria participărilor la turneele finale.

VEZI GALERIA
8 imagini
16/06/2024 , 18:35

Fotbaliștii echipei naționale au ajuns cu trenul la Munchen. De ce a fost ales acest mijloc de transport

Andrei Nourescu, jurrnalist Euronews România: ”Suntem la doi pași de Allianz Arena, acest stadion celebru din Munchen care a găzduit o finală de Champion League între Bayern Munchen și Chelsea, o finală memorabilă și un stadion care a costat nu mai puțin de 340 de milioane de euro.

Pe această bijuterie a sportului se va juca luni seara meciul de debut al României împotriva Ucrainei, de la ora 16, ora României.

Peste puțin timp vom intra la nivelul terenului, pentru că va urma duminică seară antrenamentul oficial al echipei României. Acesta va fi precedat de o conferință de presă la care va fi prezent selecționerul Edi Iordănescu, apoi vom sta de vorbă chiar și cu căpitanul echipei naționale, Nicușor Stanciu.

Tricolorii au ajuns astăzi (duminică) în jurul orei 13:30, ora locală, la hotelul la care s-au cazat în Munchen. Multora le-a părut inedit mijlocul de transport ales de tricolori, un tren regulat, de linie, nu o cursă specială.

Ulterior, ne-am dat seama de ce a fost cea mai bună soluție. Au călătorit mai puțin de trei ore. Odată cu tricolorii, am plecat din Wurtznburg. Am făcut același traseu.

Problema este că autostrada dintre Frankfurt și Munchen este în completă reparație. Drumul durează practic dublu. Este un trafic infernal pe această autostradă”.

Suporterii nu pot asista la antrenamentul echipei naționale pe Allianz Arena

Andrei Nourescu, jurrnalist Euronews România: În această seară va fi un antrenament accesibil și camerelor TV, dar, cum au fost și ultimele ședințe de pregătire de până acum, niciun suporter nu se va apropia de stadion. Acesta este izolat.

Chiar dacă sunt mulți suporteri români care își doresc să-i vadă pe jucătorii echipei României, aceștia nu se pot apropia de acest stadion”

Marcel Ciolacu, în Germania pentru România - Ucraina. Zelenski ar putea veni la meci

Andrei Nourescu, jurrnalist Euronews România: ”Condițiile și măsurile de securitate sunt fără precedent pentru un campionat european.

Pe Allianz Arena sunt măsuri sporite, pentru că se anunță o prezență la nivel înalt.

Pe stadion va fi atât premierul României, Marcel Ciolacu, însoțit de mai mulți membri ai Guvernului, dar și-a anunțat prezența chiar și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, o prezență încă neconfirmată din rațiuni securitate”

16/06/2024 , 13:38

Mesajul selecționerului României, mesaj înainte de debutul la EURO 2024

Selecționerul României, Edward Iordănescu, a transmis un mesaj suporterilor români, înainte de primul meci al naționalei la EURO 2024, contra Ucrainei.

”În pragul debutului României la EURO 2024, vreau să vă împărtășesc entuziasmul și determinarea echipei noastre. Știm că fiecare dintre voi trăiește cu sufletul alături de noi aceste momente pline de emoție.

Misiunea noastră, mai presus de orice obiectiv, este să aducem bucurie în inimile românilor. Am ajuns aici prin muncă, pasiune și sacrificiu. Am pregătit totul cu energie pozitivă și responsabilitate, pentru a obține maximum din această experiență extraordinară. Fiecare jucător este pregătit, echipa este pregătită. Dacă vom reuși să ne îndeplinim visul, nu va fi o surpriză pentru mine. Iar dacă lucrurile nu vor merge cum ne dorim, responsabilitatea îmi revine în totalitate. Dar am convingerea că suntem gata de luptă!

Sunt mândru de munca și dăruirea băieților noștri. Au dat totul în preliminarii și în pregătirea turneului final și sunt sigur că vor da totul și în meciuri.

Întăriți de gândurile bune ale românilor de acasă și din întreaga lume, suntem o singură inimă! Și batem pentru România!”

Sursa: frf.ro

15/06/2024 , 19:20

Jurnalistul Euronews România, Andrei Nourescu, transmite din Wurzburg

Jurnalistul Euronews România, Andrei Nourescu, a transmis sâmbătă din Wurzburg, unde echipa națională a României se află în cantonament pentru Euro2024.

Andrei Nourescu, jurnalist Euronews România: ”Echipa națională a României se află în cantonament în orașul german Wurzburg, cartierul general pe care tricolorii îl vor avea pe toată durata campionatului european, atâta timp cât ei vor fi în competiție.

Suntem în piața centrală din Wurzburg, la doar doi kilometri de unde este în momentul de față echipa României cantonată.

Piața este populată. Lumea simte această apropiere a meciului pe care-l va avea echipa României, care este oaspete în acest micuț oraș german.

În centrul orașului a fost amplasată o minge uriașă pe care scrie ”În inima naționalei”. Aici vin fanii și se fotografiază cu această minge de de fotbal adusă de către Federația Română de Fotbal, tocmai pentru a semnala echipei naționale aici în Wurzburg .

Oamenii sunt încântați pentru că au România drept oaspete, iar fotbaliștii români au întors această ospitalitate a localnicilor și au promis că într-una dintre după-amiezile libere vor face o plimbare pe aici, prin centrul orașului, atunci când timpul le va permite.

Sâmbătă echipa României va avea o ședință de pregătire, sub comanda antrenorului Edi Iordănescu”.

14/06/2024 , 15:48

Edward Iordănescu: ”Ucraina are experienţă şi e un atu faţă de noi”

Selecționerul Edward Iordănescu a vorbit despre prima adversară a României la EURO 2024, într-un interviu, difuzat pe canalul de YouTube al FRF.

"Simt echipa motivată, capacitată, este foarte important însă să fim şi echilibraţi, ştim foarte bine ce avem de făcut. Suntem conştienţi că Ucraina este o echipă cu foarte multe calităţi individuale, au jucători la echipele de top din Europa şi sunt 15 sau 16 jucători care au fost şi la ultimul turneu final, asta înseamnă experienţă şi e un atu în plus comparativ cu noi", a declarat Iordănescu, potrivit Agerpres.

Selecționerul vrea ca România să aibă un parcurs cât mai bun la tuneul final din Germania.

"După opt ani suntem din nou în lumea bună a fotbalului, este ceea ce ne-am dorit. Pregătirea a fost complexă, cu o selecţie atentă, cu multă muncă, seriozitate şi am avut şansa să construim un grup frumos în final. Ne dorim să stăm cât mai mult în Germania, asta este clar, şi pentru asta ar trebui să producem rezultate. Dar noi am învăţat că trebuie să o luăm pas cu pas, să punem tot ce avem mai bun, să intrăm cu personalitate şi responsabilitate, cu respect faţă de adversar, dar cu încredere în forţele noastre. Dacă vom proceda aşa, sunt sigur că România poate face o performanţă frumoasă, mai ales că nu avem o istorie foarte bogată în privinţa campionatelor europene. Şi este o şansă în plus pentru această generaţie. Acest grup ştie ce are de făcut, suntem pregătiţi pentru asta, rămâne de văzut cât putem să demonstrăm şi pe teren", a completat selecţionerul.

13/06/2024 , 11:38

Naționala României continuă antrenamentele în Germania

Echipa națională de fotbal a României se antrenează intens pentru debutul la EURO, din 17 iunie. Primul meci va fi cu Ucraina. Selecționerul Edi Iordănescu a considerat că baza de pregătire de la Wurzburg, este cea mai bună variantă pentru echipa noastră.

Cu o zi înaintea meciului cu Ucraina, de pe 17 iunie, "Tricolorii" vor pleca din Wurzburg spre Munchen cu un tren special, la ora 9.31 dimineața. Stafful lui Iordănescu prezent în Germania are 26 de persoane, potrivit FRF, exact cât lotul de fotbaliști. Plus selecționerul. Iar fiecare dintre acești membri are sarcini diferite. Alături de națională a făcut deplasarea și Olimpiu Moruțan, deși e accidentat și nu poate juca.

Andrei Nourescu, jurnalist Euronews România: Gazonul arată impecabil. Chiar dacă ieri, pentru puține minute, l-a nemulțumit pe selecționerul Iordănescu pentru că era o suprafață destul de dură. Imediat gazonul a fost udat pentru a se ridica la standardele pe care le dorea, iar astăzi arată impecabil. Echipa României va veni la terenul din Wurzburg pentru antrenamentul de dimineață.

După ședința de antrenament din această dimineață, după-amiază, va mai fi încă un antrenament pe același stadion. După care Iordănescu i-a chemat pe jucători la o ședință tehnică.

12/06/2024 , 13:33

Cinci zile până la debutul României la EURO 2024

Au mai rămas cinci zile până la primul meci al României de la EURO 2024, cel contra Ucrainei. ”Tricolorii” au, miercuri, al doilea antrenament, de data aceasta cu tribunele aproape goale, spre deosebire de ziua precedentă, când peste 3.000 de fani români au asistat la pregătirea echipei.

Miercuri, doar jurnaliștii, și doar pentru un timp limitat, au acces la antrenamentul echipei naționale, care are loc la baza Wurzburg. S-a intrat într-un program foarte strict impus de UEFA, iar fanii nu mai au acces la niciun fel de acțiune a echipei naționale, până la meciul de debut, cel din 17 iunie, contra Ucrainei, transmite corespondentul Euronews România în Germania, Andrei Nourescu.

Jucătorii pregătiți de Edward Iordănescu au început pregătirea cu 30 de minute în sala de forță, urmat de antrenamentul pe teren.

Trimisul Euronews România, Andrei Nourescu, a discutat cu Răzvan Marin, unul dintre jucătorii de bază și cei mai longevivi la echipa națională, care a transmis că s-a săturat, în ultimii opt ani, de când este la echipa națională, să vadă meciurile de la EURO de acasă. Fotbalistul a fost foarte optimist și foarte entuziasmat că generația sa poate juca la un turneu final.


Peste 3.000 de suporteri români, la primul antrenament al naționalei

La sosirea în Wurzburg, echipa națională a fost primită cu căldură de aproximativ 50 de suporteri români, oferindu-le astfel un impuls moral suplimentar înainte de startul competiției.

România a avut marți primul antrenament oficial de la EURO 2024, la care au putut asista și fanii români. De altfel, ”Tricolorii” s-au bucurat de o susținere impresionantă din partea fanilor români. Peste 3.000 de suporteri ai naționalei au venit să-și susțină favoriții.

Fotbaliștii români au avut și un mesaj special pentru suporteri. Un banner pe care era scris: ”Vă mulțumim pentru încredere”.

VEZI GALERIA
4 imagini

Fotografii: Andrei Nourescu/Euronews România

Programul României la EURO 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina (pe Alianz Arena, din Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: România - Belgia (pe Rhein Energie Stadion, din Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: România - Slovacia (pe Waldastadion, din Frankfurt)

Vezi programul complet EURO 2024.

Lotul României la EURO 2024

Portari: Horațiu Moldovan (Atlético de Madrid), Florin Niță (Gaziantep), Ștefan Târnovanu (FCSB)

Fundași: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Radu Drăguşin (Tottenham), Vasile Mogoş (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Bogdan Racovițan (Rakow), Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Adrian Rus (Pafos)

Mijlocași: Alexandru Cicâldău (Konyaspor), Ianis Hagi (Alavés), Marius Marin (Pisa), Răzvan Marin (Empoli), Darius Olaru (FCSB), Deian Sorescu (Gaziantep), Nicolae Stanciu (Damac), Adrian Şut (FCSB)

Atacanți: Denis Alibec (Muaither), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Florinel Coman (FCSB), Denis Drăguş (Gaziantep), Dennis Man (Parma), Valentin Mihăilă (Parma), George Puşcaş (Bari)

Cine sunt adversarele României la EURO 2024

Belgia

  • Locul 3 FIFA

Belgia este una din cele mai puternice echipe de pe continent la ora actuală. Selecționer este Domenico Tedesco (38 ani), un tehnician italo-german care a pregătit anterior Erzgebirge Aue, Schalke 04, Spartak Moscova și RB Leipzig. Este din februarie 2023 în funcție.

Belgia s-a calificat la EURO 2024 de pe primul loc în grupă, adunând 6 victorii și 2 remize. Din grupa de calificare au mai făcut parte Austria, Suedia, Azerbaidjan și Estonia.

Cel mai periculos jucător: Romelu Lukaku, atacantul care a fost și golgheterul calificărilor la EURO 2024.

Lotul Belgiei la EURO 2024:

Portari: Koen Casteels (Wolfsburg), Thomas Kaminski (Luton), Matz Sels (Nottingham Forest)

Fundași: Timothy Castagne (Fulham), Zeno Debast (Anderlecht), Wout Faes (Leicester), Thomas Meunier (Trabzonspor), Arthur Theate (Rennes), Jan Vertonghen (Anderlecht)

Mijlocași: Kevin De Bruyne (Manchester City), Maxim De Cuyper (Club Brugge), Orel Mangala (Lyon), Amadou Onana (Everton), Youri Tielemans (Aston Villa), Leandro Trossard (Arsenal), Arthur Vermeeren (Atlético de Madrid), Aster Vranckx (Wolfsburg), Axel Witsel (Atlético de Madrid)

Atacanți: Johan Bakayoko (PSV Eindhoven), Yannick Carrasco (Al-Shabab), Charles De Ketelaere (Atalanta), Jérémy Doku (Manchester City), Romelu Lukaku (Roma), Dodi Lukebakio (Sevilla), Loïs Openda (Leipzig)

Ucraina

  • Locul 22 FIFA

Ucraina ajuns la EURO 2024 după disputarea meciurilor de baraj, cu Bosnia-Herțegovina și Islanda. Selecționer este Serhiy Rebrov (49 ani), care a pregătit anterior Dinamo Kiev, Al Ahli, Ferencvaros și Al Ain.

Ucraina a terminat grupa de calificare pe locul 3, după Anglia și Italia.

Vedetele lotului convocat de Rebrov pentru turneul final pot fi considerați Dovbyk și Tsygankov (Girona), Zinchenko (Arsenal), Lunin (Real Madrid), Mudrik (Chelsea) și Yarmolenko (Dinamo Kiev).

Lotul Ucrainei la EURO 2024:

Portari: Georgiy Bushchan (Dynamo Kyiv), Andriy Lunin (Real Madrid), Anatoliy Trubin (Benfica)

Fundași: Valeriy Bondar (Shakhtar Donetsk), Yukhym Konoplia (Shakhtar Donetsk), Mykola Matviyenko (Shakhtar Donetsk), Bogdan Mykhaylichenko (Polissya Zhytomyr), Vitaliy Mykolenko (Everton), Oleksandr Svatok (Dnipro-1), Maksym Talovierov (LASK), Oleksandr Tymchyk (Dynamo Kyiv), Illia Zabarnyi (Bournemouth), Oleksandr Zinchenko (Arsenal)

Mijlocași: Volodymyr Brazhko (Dynamo Kyiv), Ruslan Malinovskyi (Genoa), Mykola Shaparenko (Dynamo Kyiv), Taras Stepanenko (Shakhtar Donetsk), Georgiy Sudakov (Shakhtar Donetsk), Serhiy Sydorchuk (Westerlo), Viktor Tsygankov (Girona), Andriy Yarmolenko (Dynamo Kyiv), Oleksandr Zubkov (Shakhtar Donetsk)

Atacanți: Artem Dovbyk (Girona), Mykhailo Mudryk (Chelsea), Vladyslav Vanat (Dynamo Kyiv), Roman Yaremchuk (Valencia)

Slovacia

  • Locul 48 FIFA

Selecționata Slovaciei merge la EURO 2024 după ce a terminat grupa de calificare pe locul 2, după Portugalia.

Francesco Calzona, un italian de 55 de ani este selecționerul Slovaciei.

Poate cei mai importanți jucători ai adversarilor noștri sunt Skriniar (PSG), Lobotka (Napoli), Hancko (Feyenoord), Duda (Verona) și Dubravka (Newcastle).

Lotul Slovaciei la EURO 2024:

Portari: Martin Dúbravka (Newcastle), Henrich Ravas (New England), Marek Rodák (Fulham)

Fundași: Vernon De Marco (Hatta), Norbert Gyömbér (Salernitana), Dávid Hancko (Feyenoord), Sebastián Kóša (Spartak Trnava), Adam Obert (Cagliari), Peter Pekarík (Hertha Berlin), Milan Škriniar (PSG), Denis Vavro (Copenhagen)

Mijlocași: László Bénes (Hamburg), Matúš Bero (Bochum), Ondrej Duda (Hellas Verona), Patrik Hrošovský (Genk), Juraj Kucka (Slovan Bratislava), Stanislav Lobotka (Napoli), Tomáš Rigo (Ostrava)

Atacanți: Róbert Boženík (Boavista), Dávid Ďuriš (Ascoli), Lukáš Haraslín (Sparta Praha), Leo Sauer (Feyenoord), Ivan Schranz (Slavia Praha), David Strelec (Slovan Bratislava), Tomáš Suslov (Verona), Ľubomír Tupta (Slovan Liberec)

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE